РС и матица

Вучевић: Курти планира да 28. маја физички преузме четири општине на северу Косова

„ИМА НАМЕРУ ДА ПОСКИДА СВА СРПСКА ОБЕЛЕЖЈА И УЂЕ У КОНФРОНТАЦИЈУ СА АПСОЛУТНОМ ВЕЋИНОМ“
  • Срамотном назвао изјаву Милана Протића историчара Милана Протића да су јунаци са Кошара допринијели трагедији која је задесила Србију

МИНИСТАР одбране Србије Милош Вучевић изјавио је да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти планира да 28. маја физички преузме четири општине на сјеверу Косова и Метохије, те да трагедије које су се десиле у Србији види као моменат који му даје одређену предност.

– Курти има план за 28. мај, а то је да физички преузме општине на северу Косова и Метохије, поскида сва српска обележја и уђе у конфронтацију са апсолутном већином становништва – рекао је Вучевић.

Он сматра да многи од оних који су организовали протесте у Београду „злоупотребљавају несрећу и брига их је за Космет“.

– То је за њих као питање Мадагаскара. То могу да помену ако мисле да и ту могу да добију неку корист – рекао је Вучевић.

Он каже да историчара Милана Протића треба да буде срамота због изјаве да су јунаци са Кошара допринијели трагедији која је задесила Србију.

– Као министар одбране Србије морам да реагујем на ту скандалозну изјаву. То су људи који су бранили нашу државу у агресорском рату – рекао је Вучевић за ТВ „Пинк“.

Подсјетио је да је на Кошарама погинуло 108 јунака и да посмртни остаци неких од њих још нису нађени.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар