Главно РС и матица

Вучић: БиХ дала сагласност на све 23 декларације за санкције Русији, али то нема везе са Додиком и Српском

НАЈАВИО ДА ЋЕ У СРИЈЕДУ ИЛИ ЧЕТВРТАК РАЗГОВАРАТИ СА ПУТИНОМ
  • Истакао да Србија није прихватила ниједну од 23 декларације против Русије. Објаснио да то нису посебне одлуке владе или председника (Србије) већ одлуке унутар Министарства спољних послова које јави да ли се одређена земља прикључује рестриктивним мјерама или не

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да ће са руским колегом Владимиром Путином разговарати највјероватније у сриједу или четвртак.

Он је у разговору за ТВ Пинк истакао да очекује добар разговор и да постоје три ствари које су најважније када је ријеч о гасном аранжману.

– За нас су најважније количине, под два је цена, под три је сигурност снабдевања са чим до сада нисмо имали проблема. Прва два аспекта су кључна – рекао је Вучић.

Вучић, који је раније данас са премијером Мађарске Виктором Орбаном отворио Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду, каже да је за Србију од суштинског значаја пријатељство са Мађарском, као и да нема разлога да две земље брину за храну.

Вучић je изјавио да је БиХ увела санкције Русији, дајући на све 23 декларације позитивно мишљење против Русије, али да не мисли да то има везе са Републиком Српском.

– То је начин како се уводе санкције, али не мислим да то има везе са Републиком Српском, не мислим да је (српски члан Предсједништва БиХ Милорад) Додик ту било шта урадио и да је крив, нити Република Српска, просто их нису ни питали – рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Истакао је да Србија, са друге стране, није прихватила ниједну од 23 декларације против Русије.

Он је објаснио да то нису посебне одлуке владе или председника Србије већ одлуке унутар Министарства спољних послова, које јави да ли се одређена земља прикључује рестриктивним мјерама или не.

-Трудили смо се да одлуке доносимо у складу са нашим интересима. Очекујем још много посета, да не кажем притисака, тако да ни сами нећете моћи да верујете шта ћемо све моћи да имамо у Београду у наредних месец дана. Биће много интересантно и корисно за све нас, ако издржимо – оцијенио је Вучић.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар