РС и матица

Вучић: Брину ме изјаве Бакира Изетбеговића

НАГЛАСИО: ЖЕЛИМО ДА ДУГОРОЧНО РЕШИМО НАШЕ ПРОБЛЕМЕ СА БОШЊАЦИМА
  • „Брине меи неозбиљност премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија. Позивам силе заштитнице лажне државе Косово да уразуме Куртија. Дијалога у Бриселу и нема. Док је Курти тамо, нема ништа од тога“
  • „Не морамо ни да уведемо санкције Русији, само да ја кажем да уводимо… Нећу да кажем!“
  • “Имао сам састанак са својим најближим сарадницима и рекао сам им да не знам да ли је могуће да издржимо. Синиша Мали ме разуме, али други мало теже јер знам о чему причам, знам шта долази. Данас је цена гаса 2.300, данас је јул када гас нико не троши”
  • „Плате у јавном сектору биће повећане од 1. јануара између 12, 5 и 14 одсто. Ако нас не удари баш све, идемо на повећање пензика од октобра 9,6 до 10 одсто, исплата је у новембру, а ако не тада онда од новембра, исплата је у децембру а онда од јануара 19,3 одсто”

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да се компликује ситуација у БиХ и да брину изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића, али да Србија жели да сачува мир.

„Желимо да дугорочно решавамо наше проблеме са Бошњацима”, рекао је Вучић.

Он је навео да га брине и неозбиљност премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија, те позвао силе заштитнице лажне државе Косово да уразуме Куртија.

“Дијалога у Бриселу и нема. Док је Курти тамо, нема ништа од тога. Што се тиче позива на дијалог, ја ћу увек да одем, али он /Курти/ је решио да нема дијалога и компромиса”, рекао је предсједник Србије за Телевизију “Пинк”.

Говорећи о односима са Русијом, Вучић је нагласио да неће да каже да Србија уводи санкције Русији, иако то на Западу једино желе.

„Не морамо ни да уведемо санкције Русији, само да ја кажем да уводимо… Нећу да кажем”, рекао је Вучић.

Када је ријеч о односима са Хрватском, Вучић је навео да ће настојати да са Хрватима у Србији буду добри односи.

„Гледаћемо са Хрватима у нашој земљи да имамо добре односе. Наш одговор мора да буде одговоран однос према нашим држављанима хрватске националности”, рекао је Вучић.

Вучић: Грађани да знају са каквим тешкоћама се држава суочава

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су људи у Србији мање осјетили посљедице рата у Украјини, него у свијету и навео да жели да знају са каквим тешкоћама се држава суочава и то не својом кривицом и да имају разумијевања за то ако не буде ишло све по плану.

“Желим да знају кроз шта пролазимо и да буду уз своју земљу”, рекао је предсједник Србије у разговору за ТВ Пинк и додао да жели само да људи имају разумијевања за ситуацију примјећујући да већина разумије.

Констатовао је да до сада није прекинут ниједан пројекат и да је важно да се ниједан пројекат не прекине.

“Имао сам састанак са својим најближим сарадницима и рекао сам им да не знам да ли је могуће да издржимо. Синиша Мали ме разуме, али други мало теже јер знам о чему причам, знам шта долази. Данас је цена гаса 2.300, данас је јул када гас нико не троши”, каже Вучић.

Појашњава да је то цијена са берзе, холандске која је за цијелу Европу, а да са транспортом кошта 3.000 долара.

На питање да ли важи и даље наш уговор са Русијом, предсједник каже да важи још три године и да је тај уговор одличан, али примјећује да важи за двије милијарде кубних метара гаса.

“Цена између 350 и 370 важиће за нас, али за две милијарде кубних метара. Имамо фантастичну цену за те две милијарде, али за једну милијарду ћемо да платимо три пута више, односно имаћемо осам пута вишу цену”, каже.

Вучић: За нас је ванредно стање

До краја марта је за нас ванредно стање иако га формално не уводимо, изјавио је вечерас предсједник Србије Александар Вучић.

“Иако га не уводимо за нас је тих осам месеци најтежих осам месеци у последњих десет година. Не желим никога да плашим већ да се понашамо одговорно, како се барем делимично понашају у ЕУ”, рекао је Вучић.

Након што је говорио о кризи и мјерама Србије, Вучић је рекао да је “све погодио као црна врана”.

“Биће само још гора ситуација, нервоза је све већа, Том лудилу нема краја. Све прелази на страну Азије, сво богатство се сели у Азију, Азија ће бити доминантан континент и то ћете тешко изменити”, навео је он.

Вучић је рекао да већ нема довољно воде.

“Већ сада се суочавамо са великом сушом. Нема воде у Ђердапу, у Перућцу… Крваримо на дневном нивоу”, рекао је Вучић и истакао да је данас цијена струје достигла рекорд на тржишту Европе, а људи у Србији је плаћају 14 пута мање.

Вучић је казао да је много проблема што се тиче струје и воде, и што се гаса тиче, “али смо се борили и верујем изборили, имамо преко 100 милиона утиснуто у Мађарској и утискује се четири до пет милиона сваки дан”, истакао је он.

Он је рекао да Србија има финансијску стабилност.

“Следећа година нам је најтежа година што се враћања дугова тиче. 4 милијарде дугова морамо да вратимо следеће године”, рекао је Вучић и додао да ће Србија све то вратити.

Казао је да ће плате у јавном сектору бити повећане од 1. јануара између 12, 5 и 14 одсто.

Он је додао да му је важно да се повећају пензије.

“Ако нас не удари баш све, гас, струја идемо на повећање од октобра 9,6 до 10 одсто, исплата је у новембру, а ако не тада онда од новембра, исплата је у децембру а онда од јануара 19,3 одсто”, поручио је Вучић.

Он је навео да ће просјечне плате бити око 725 евра, а да се неће подићи јавни дуг.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар