РС и матица

Вучић: Ћутање поводом забране Патријарху – једна од највећих срамота међународне заједнице

НАГЛАСИО: ОНИ НИ ПАТРИЈАРХА НИ СПЦ НЕ МОГУ ДА ОТМУ ИЗ ДУШЕ СРПСКОГ НАРОДА
  • Предсједник Србије упознао патријарха Порфирија са ситуацијом из политичког и безбједносног угла, поручивши да онемогућавање поглавара СПЦ да оде у Пећку патријаршију које су извеле приштинске власти, најбоље говоре о онима који су то организовали: „А, то је само делимично приштински режим, срамота ме је било да читам саопштење оних других. Срам Вас било лажови, све до једног!“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је једна од највећих срамота међународне заједнице што није осудила забрану уласка Његовој светости патријарху српским Порфирију у јужну покрајину и поручио да ни приштински режим нити њихови помагачи не могу Српску православну цркву да отму из душе српског народа на Космету.

Он је новинарима у Београду рекао да је и током данашњег разговора упознао патријарха Порфирија о ситуацији из политичког и безбједносног угла, поручивши да онемогућавање поглавара СПЦ да оде у Пећку патријаршију које су извеле приштинске власти, најбоље говоре о онима који су то организовали.

– А, то је само делимично приштински режим, срамота ме је било да читам саопштење оних других. Срам Вас било лажови, све до једног! – поручио је Вучић.

Он каже да су Срби јуче схватили да су „криви“ што имају СПЦ и што је њен патријарх пожелио да оде у Пећку патријаршију.

– То је једна од највећих срамота коју су себи могли да приуште. Они не могу ни патријарха ни СПЦ да отму из душе српског народа – рекао је Вучић.

Састанак предсједника Србије са патријархом Порфиријем најављен је јуче у поподневним часовима, а након што је патријарху онемогућено да посјети Космет и Пећку патријаршију уочи Божића.

Састанку у згради Патријаршије је присуствовао и Његово преосвештенство епископ бачки Иринеј.

Предсједник Србије Александар Вучић и Његова светост патријарх српски су се, мимо званичне најаве, састали и касно синоћ.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар