РС и матица

Вучић: Да ли би Србија данас имала гас да је слушала све њих са Запада?

„САМИТ НЕСВРСТАНИХ НИСМО ИСКОРИСТИЛИ ЗА ПРОПАГАНДУ ПРОТИВ ПРИШТИНЕ“
  • Поводом критика из ЕУ и САД зато што Србија купује оружје од Русије и Кине, Вучић је рекао да они набављају много више тог оружја, али да њих Србија не критикује        
  • „Ако мислите да треба да Америка и ЕУ одлучују колико и какво ћемо ми оружје да имамо, дај да укинемо државу онда. Што да ми доносимо одлуке, ако ће неко други да одлучује колико нам треба оружја, енергената, воде, хоћемо ли да имамо гас?“
  • „Срећан сам што Србија не служи никоме другом, него свом народу и има своје интересе. Јер, када немате своју слободу, немате ни своју независност“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић је рекао да Србија самит несврстаних у Београду није искористила за прљаву пропаганду ни против Приштине, нити било кога, него за промоцију Београда и вриједности мира, стабилности, територијалног интегритета и суверенитета земаља.

Он је рекао да није видио изјаву предсједника самопроглашеног Косова Вјосе Османи, која је оптужила Србију да користи самит за пропаганду против самопроглашеног Косова.

„Они мисле да је политика тако што ће сваки дан да нападну Србију и негирају све што Србија ради. Мисле да се проблеми рјешавају и да сте политички завршили посао ако дате што агресивнију изјаву, три пута твитнете. Ми никога не варамо и не обмањујемо, него они. И не само они јер нису важни, него они који их подржавају“, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Што се тиче појединих информација да долазе критике из ЕУ и САД зато што Србија купује оружје од Русије и Кине, Вучић је рекао да они набављају много више тог оружја, али да их Србија не критикује.

Он је истакао да је Србија слободна и независна земља и да набавља онолико оружја колико мисли да јој је потребно, како би сваког одвратила од потенцијалне агресије и то је одлука суверене земље.

„Ако мислите да треба да одлучује Америка и ЕУ колико и какво ћемо ми оружје да имамо, дај да укинемо државу онда. Што да ми доносимо одлуке, ако ће неко други да одлучује колико нам треба оружја, енергената, воде, хоћемо ли да имамо гас?“, рекао је Вучић.

Он је упитао да ли би Србија данас имала гас да је слушала све њих са Запада.

„Имаћете топле собе зато што нисам њих слушао, него свој народ. Моја политика да не слушамо никог другог, али да будемо слуге само свом народу. Што бих ја слушао друге Европљане, Америкаце, Русе, слушам потребе нашег народа“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је симбол политике коју воду независна и суверена Србија која је на европском путу, али и сарађује са свима, и која прије све самостално доноси одлуке, не под притиском било кога.

Вучић је додао да је срећан што Србија не служи никоме другом, него свом народу и има своје интересе.

„Али када немате своју слободу, немате своју независност“, нагласио је Вучић.

На питање о медијским оптужбама против министра одбране Србије Небојше Стефановића у вези са прислушкивањем предсједника Србије, Вучић је рекао да Стефановић као министар одбране веома добро ради свој посао и да никакав проблем није видио, нити неозбиљност и неодговорност код њега.

„Шта сам имао рекао сам Стефановићу прије годину дана и то сам питање завршио“, додао је Вучић.

Када је ријеч о намјенској индустрији Србије, Вучић је рекао да је Србија први пут из иностранства добила више понуда за куповину фабрике у Лучанима, али да у овом тренутрку није заинтересовани за продају, нити ће бити у наредном периоду.

А што се тиче напада у Хрватској на њега, Вучић је рекао: „Бог да их поживи“, јер док њега нападају, зна да нешто добро ради за своју земљу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар