РС и матица

Вучић: Део бошњачког руководства, Курти и Ђукановић користе Украјину за кампању против Србије

ОТКРИО ДА ДОЈАВЕ О БОМБАМА У АВИОНИМА ЕР СРБИЈЕ ЗА МОСКВУ ШАЉУ СТРАНЕ СЛУЖБЕ
  • „Не знам о чему бих разговарао са Ђукановићем, јер је Ђукановићево интересовање како да уништи СПЦ, а моје да се економски напредује. Многи у региону би вољели Србију без Вучића

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да дио бошњачког руководства у Сарајеву, црногорски предсједник Мило Ђукановић и премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти воде кампању против Србије у покушају да искористе украјинску кризу, али да Београд не одговара како би сачувао мир и безбједност у региону.

”То што је Жељко Комшић говорио о Србији у Бриселу ових дана, нико му није одговорио, али не зато што се плашимо. Не одговарамо ни Комшићу, ни Куртију, ћутимо, пустили смо их да говоре. А зашто? Па да бисмо сачували мир и безбедност, а не зато што су они много јаки и много храбри”, рекао је Вучић.

Он је оцијенио да сви они то раде данас тако зато што су сигурни да могу Србији да наштете.

“Толико смо се глупости наслушали претходних дана о авионима из Србије, лажних прича о банкарима, медијима. Толико лажи. Американци су много коректнији, а када говоре ови из мањих земаља, увек прећутите да не бисте улазили у сукоб. Одћутали смо људима из Сарајева. Одћутао сам и на интервју Ђукановића коме су за све криви Вучић и Српска православна црква (СПЦ)”, рекао је Вучић за ТВ “Прва”.

Вучић је додао да не зна о чему би разговарао са Ђукановићем, јер је Ђукановићево интересовање како да уништи СПЦ, а његово да се економски напредује, наводећи да би многи у региону вољели Србију без Вучића.

Он је рекао да је страним саговорницима пренио да гарантује мир на западном Балкану, а да за санкције Русији није спреман да пружи гаранцију.

“Ни на који начин нећемо подржавати сецесију било где у региону само зато што тамо живе Срби. Чуваћемо границе у складу са међународно-јавно правним нормама. Хоћемо напредак економије и да Србија иде напред, хоћемо што више инвестиција и имате моју реч”, поручио је Вучић.

Он је навео да лажне дојаве о бомби у авиону “Ер Србије” за Москву шаљу стране службе и то увијек са неке друге територије.

“На крају ће све тако урадити и забранити нам и нафту и гас. Де факто се суочавамо са санкцијама, а немамо их. Онда и не треба да нам уводе санкције. Србија им никад није довољно мала и довољно слаба”, рекао је Вучић.

Он је нагласио да Србија сада има најјачу војску на простору бивше Југославије, али да гарантује да Србија ту снагу неће користити агресивно против било кога у региону и да то страни саговорници знају.

Одговарајући на питање да ли је тачно, како тврди један од опозиционих предсједничких кандидата Здравко Понош, да је /Вучић/ обећао Западу да ће увести санкције Русији одмах послије избора у Србији, Вучић је рекао да сви који га познају добро знају да он није тако нешто обећао.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар