РС и матица

Вучић: Ђукановић жели Црну Гору без Срба – зато тврди да ја хоћу Црну Гору без Црногораца

«ИЗМИШЉАЈУ ДА БИ САКРИЛИ ПРАВЕ НАМЕРЕ ПРЕМА СРБИМА У ЦРНОЈ ГОРИ»
  • У Краљеву рекао: «Ја нити желим нити је могуће Косово без Албанаца, нити Црна Гора без оних који се изјашњавају Црногорци. То је немогуће и никада ми није био циљ»
  • «Иза Ђукановићеве изјаве лежи подсвјест јер он  жели и увек је желео и све што је радио, радио је да постоји Црна Гора без Срба. Ја желим Црну Гору у којој ће да живе Црногорци, Срби, Албанци, Бошњаци, и сви остали, али да сви имају право да буду оно што јесу. Само немојте да се служите триковима… Ђукановић жели да стварањем Црногорске православне цркве, покаже да тамо нема СПЦ»

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас, реагујући на изјаву црногорског предсједника Мила Ђукановића да би Србија Косово без Албанаца и Црну Гору без Црногораца, да се иза те изјаве крије Ђукановићева подсвјест, јер је он заправо тај који жели Црну Гору без Срба.

– Ја нити желим нити је могуће Косово без Албанаца, нити Црна Гора без оних који се изјашњавају Црногорци. То је немогуће и никада ми није био циљ – категорично је изјавио Вучић у Краљеву, одговарајући на питања новинара.

Како каже, иза те изјаве лежи подсвјест Ђукановића, „који жели и увек је желео и све што је радио, радио је да постоји Црна Гора без Срба“.

– Ја желим Црну Гору у којој ће да живе Црногорци, Срби, Албанци, Бошњаци, и сви остали, само да сви имају право да буду оно што јесу. Само немојте да се служите триковима… Он жели да стварањем Црногорске православне цркве, покаже да тамо нема Српске православне цркве (СПЦ)… Управо се аутопројекцијом показало да је то тако – рекао је предсједник Србије.

Подсјетио је да на Косову и Метохији живи 93 одсто Албанаца, те поновио да не разумије како неко мисли да он жели да на Космету не буде те нације.

– Измишљате, да бисте сакрили праве намере према Србима у Црној Гори – поручио је Вучић.

Са Додиком редовне консултације, Србија и Српска имају најбоље односе

Александар Вучић рекао је да ће са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком имати редован састанак.

Вучић је, на питање о чему ће разговарати са Додиком, казао да има много тема и да се ради о редовним консултацијама.

На том састанку ће се наћи теме Меморијалног центра у Доњој Градини, па до многих других тема.

Обавестићу га о мом разговору са високим представником Кристијаном Шмитом. Желим од њега да чујем информацију да су послали судију Албанца, о чему до сада нисмо чули. Ови састанци су уобичајена пракса јер Србија и РС имају најбоље односе – закључио је он.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар