РС и матица

Вучић, Додик и Човић: Побољшање односа и наставак развоја региона – од највеће важности

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ И ЗАМЈЕНИК ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕГ ДОМА НАРОДА ПС БиХ У БЕОГРАДУ
  • Александар Вучић: „Европски пут Србије и сарадња у региону, представљају приоритете српске спољне политике

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић истакли су важност процеса приступања ЕУ с циљем одржавања снажне европске перспективе региона, као и за даљу трансформацију усмјерену на изградњу развијених и стабилних земаља.

Сарадња са европским партнерима на том путу, истакли су саговорници, унаприједиће процес приступања, саопштено је из прес-службе предсједника Србије након састанка у Београду.

У саопштењу се истиче да су наставак развоја региона и побољшање односа од велике важности за остварење дугогодишњих спољнополитичких приоритета попут чланства у ЕУ.

Европски пут Србије и сарадња у региону, представљају приоритете српске спољне политике“, истакао је Вучић и нагласио да ће план за економски опоравак западног Балкана и развијање односа у региону допринијети економској конкурентности и јачању привреде.

Састанак је одржан у оквиру наставка регионалних разговора, а теме су биле европске интеграције и перспектива чланства Србије и БиХ у ЕУ, додаје с еу саопштењу.

Саговорници су разговарали и о Пакету проширења Европске комисије, као и о Економско-инвестиционом плану ЕУ за западни Балкан.

Такође, дискутовало се и о билатералним односима, економској сарадњи и санирању последица епидемије Ковида-19″, наводи се у саопштењу.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар