РС и матица

Вучић: Грчка нас увјерава да неће признати такозвано Косово*

ОТКРИО ДА НАРЕДНИХ ДАНА СЛИЈЕДЕ ВЕЛИКЕ И ВАЖНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ ПОВОДОМ КиМ

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић/бс

  • Упитан за наводе да би Француска могла да предложи привремени споразум по којем би сјевер КиМ добио аутономију, а СПЦ посебан статус, у замјену за признање Грчке и визну либерализацију за Косово, рекао: Можемо наредних дана о томе. Не бих унапред говорио и пре него што нешто знамо

ГРЧКА нас увјерава да неће да призна тзв. Косово, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић и додао да наредних дана слиједе „велике и важне“ консултације по питању Косова и Метохије.

Вучић је за ТВ Пинк, на питање о спекулацијама да би Француска могла да преузме „палицу“ у вези дијалога Београда и Приштине, одговорио:

Разговараћу наредних дана. За нас је важно да ми чувамо наше националне и државне интересе, а о свему другом наредних дана“.

Како је рекао, биће великих и важних консултација, у Београду, а затим очекује и наставак дијалога у Бриселу.

Упитан за наводе да би Француска могла да предложи привремени споразум по којем би сјевер КиМ добио аутономију, а СПЦ посебан статус, у замјену за признање Грчке и визну либерализацију за Косово, рекао је:

Можемо наредних дана о томе. Не бих унапред говорио и пре него што нешто знамо“.

Додао је да је било неких промјена у односима (Атине и Приштине).

Очекујем да видим, пошто је било неких промена у односима, да ли је у питању само трговинска канцелација или постоји ‘point of interest’ између Приштине и Атине. Видећемо како то иде, па ћемо обавестити јавност“, рекао је Вучић.

На спекулације да би Грчка могла да призна Косово, каже да Србију та земља уверева да то неће учинити.

Они нас уверавају да неће да признају, а ове страви које смо видели нису за нас свакако најбоља вест. Видећемо, обавестићемо јавност о томе“, рекао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар