РС и матица

Вучић: Идем код папе да молим да Ватикан не призна Косово – много тога да молим

У СРБИЈУ ДОЛАЗЕ ЕРДОГАН И ЗЕМАН, А БРНАБИЋ ИДЕ У ЊЕМАЧКУ – КОД МЕРКЕЛОВЕ
  • Предсједник Србије изненађен хистеричном кампањом поводом појављивања „тенка“ испред Маракане, истичући да је готово све што је о томе објављено чиста лаж: „Кажу, скупиле се убице да славе Вуковар. Тенк коме је цев заливена, нема мотор, нема било какве везе са Вуковаром, ни са Хрватском, или било којим делом Српске Крајине… Могу да разумем да се то ради у делу хрватске јавности, али у Србији – то не могу

ПРЕДЈЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је да ће се у септембру и октобру састати са великим бројем званичника из свијета, као и да ће посјетити Ватикан и састати се са папом Фрањом.

„Идем и у Ватикан код папе и да их молим да не признају Косово. Много тога да молимо и да радимо за нашу земљу“, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Он је најавио да ће се састати са 15-20 државника, као и да би требало да се обрати Генералној скупштини УН у Њујорку.

Вучић је рекао да ће у Србију доћи турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган, као и чешки предсједник Милош Земан, док ће премијер Србије Ана Брнабић отићи и у званичну посјету Њемачкој и састати се са канцеларом Ангелом Меркел.

Рекао је данас и да је био изненађен хистеричном кампањом поводом појављивања „тенка“ испред Маракане, истичући да је готово све што је о томе објављено чиста лаж.

„Кажу, скупиле се убице да славе Вуковар. Тенк коме је цев заливена, нема мотор, нема било какве везе са Вуковаром, ни са Хрватском, или било којим делом Српске Крајине, или било чиме… Могу да разумем да се то ради у делу хрватске јавности, али у Србији – то не могу“, рекао је Вучић.

Он је рекао и да би више волио да је симбол Звезде нешто друго, али да о томе одлучују навијачи и да су они изабрали тенк.

Вучић је навео примјере и других европских клубова, као што је ЦСКА који има тенк испред стадиона, или њемачки клуб Борусија Дортмунд који такође има тенк као симбол, који још подсјећа на прошла времена.

Вучић је истакао и да је оклопно возило које се вози по граду, а о којем се такође писало свашта, само надограђени камион Там од иверице, и показао његову слику.

„То је то велико оклопно возило које је нарушило мир у нашој земљи“, рекао је иронично Вучић и показао фотографију возила.

Он је Партизану пожелио срећу вечерас, како би Београд био један од градова који има два представника у Лиги Европе, јер је то важно за Србију.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар