РС и матица

Вучић: Имамо велико поверење у Макрона, Србија има поверење у Француску

МИНИСТАР ОДБРАНЕ ФРАНЦУСКЕ ПРВИ ПУТ У БЕОГРАДУ ПОСЛЕ 35 ГОДИНА
  • Предсједник Србије разговарао са француском минисраком одбране Флоранс ПАРЛИ и рекао јој: „Председника Макрона сматрамо искреним пријатељем и  верујем да ће водити рачуна и о српским интересима

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас, подовом блокаде РТС од стране Савеза за Србију, да не вјерује да једна мала група људи може да помисли да насиљем може да изазове нешто озбиљније.

„Немојте да се секирате за блокаду РТС. Гарантујем да нико неће бити угрожен, да ћемо у складу са законом да поступамо, нити има било каквих опасности. Сачуваћемо све што је потребно да се сачува“, рекао је Вучић новинарима на заједничкој прес конференцији са француском министарком одбране.

Вучић је додао да ће се гледати да се не примјењује никаква сила, чак ни у складу са законом.

„Верујем да ће све да прође демократски. Србија је демократска земља. Не верујем да једна мала група људи може да помисли да нешто озбиљније може да изазове насиљем“, рекао је Вучић.

„Не секирајте се, идите на посао слободно“, рекао је Вучић новинарки РТС.

Министарка одбране Француске Флоранс Парли у Београду

Вучић је поручио данас да Србија има повјерења у предсједника Француске Емануела Макрона и изразио захвалност Француској због подршке нашој земљи на европском путу.

Вучић је на конференцији за новинаре с министарком одбране Француске Флоранс Парли рекао да Србија не учествује у готово оркестрираној кампањи против Макрона због неких одлука у ЕУ, односно одлуке да се не отворе преговори о чланству у ЕУ са Сјеверном Македонијом и Албанијом.

„Имамо велико поверење у Макрона, сматрамо га искреним пријатељем. Верујем да ће водити рачуна пре свега о француским интересима, али и српским. Људи у Србији имају поверења у Француску“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је први пут, послије 35 година, један министар одбране Француске у Београду.

„Веома сам задовољан због тога и велико вам хвала. Пренесите председнику Емануелу Макрону најсрдачније поздраве народа из Србије и моје личне, хвала за посету током лета и поруке које је пренео грађанима Србије“, рекао је Вучић.

Наводећи да двије земље имају добру сарадњу, Вучић је истакао да ће Србија да чува војну неутралност, али ће да развија све боље односе са Француском.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар