РС и матица

Вучић: „Међусобно признање са Косовом“? Ништа од тога! Може ли пристојније?

НА ГОЛИЈИ ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ ЕВРОПАРЛАМЕНТА: „НЕ ПАДА НАМ НА ПАМЕТ – НЕЋЕМО ДА РАЗМАТРАМО“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да Србија неће потписати споразум о међусобном признању са Косовом*, наводећи да је спреман за дијалог са косовским премијером Аљбином Куртијем мада „не види баш неки смисао“.

„Лепо, пристојно и учтиво – нећемо. Може ли нешто пристојније од тога? Не пада нам на памет, нећемо да разматрамо“, рекао је Вучић на Голији, на питање новинара како ће Србија одговорити на захтјеве Европског парламента да уведе санкције Русији и постигне споразум о нормализацији односа са Косовом „заснован на међусобном признању“.

Како је навео, „исцрпео је резервоар пристојних одговора на све то“.

Вучић је констатовао да ЕП, у управо усвојеној резолуцији, први пут износи захтјев о међусобном признању, мада је то, како је додао, њемачки канцелар Олаф Шолц рекао „уживо“, мислећи на његову недавну посјету Приштини и Београду.

На питање да ли ће пристати да иде на дијалог са Куртијем, одговорио је потврдно али и додао: „Хоћу. Не видим баш неки смисао, а нико ме није ни звао“.

Вучић је обишао општину Ивањица и том приликом, између осталог, присуствовао презентацији пројекта развоја туризма на Голији.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар