РС и матица

Вучић: Међусобно признање са Косовом* – Србија на то не пристаје

БАЈДЕН У ЧЕСТИТЦИ ПРЕДСЈЕДНИКУ СРБИЈЕ ЗАТРАЖИО ПРИЗНАЊЕ КОСОВА` - ТРАМП 2020. - НИЈЕ

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

  • “Добио сам честитку Бајдена. Хвала му за честитку. А што се тиче међусобног признања, то не стоји ни у једном акту ниједне светске организације, ни ЕУ, ни у једној резолуцији”

МЕЂУСОБНО признање Србије и Косова не стоји ни у једном акту ниједне свјетске организације, указао је данас предсједник Србије Александар Вучић и истакао да разумије да је то нова америчка политика, али да његов одговор неће бити другачији од оног из Бијеле куће јесенас – да Србија на то не пристаје.

Вучић је тако одговорио на питање у вези са честитком предсједника САД Џозефа Бајдена у којој се прво помиње међусобно признање, којег у прошлогодишњој, Трамповој честитки, није било.

“Добио сам честитку Бајдена. Хвала му за честитку. А што се тиче међусобног признања, то не стоји ни у једном акту ниједне светске организације, ни ЕУ, ни у једној резолуцији”, рекао је Вучић.

Он је рекао да разумије да је то нова америчка политика, те да је било покушаја да се та синтагма наметне као нешто што је требало да прихватимо као коначно рјешење и у Вашингтонском споразуму.

“Већ сам им једном у лице рекао шта мислим о међусобном признању и мој одговор неће бити другачији”, поручио је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар