Одабрано РС и матица

Вучић на приказу наоружања Војске Србије: Пре 10 година ово нисмо могли ни да сањамо

И ГРАЂАНИ У БЕОГРАДСКОМ ПАРКУ УШЋЕ МОГЛИ ДА ВИДЕ ЧИМЕ СВЕ ДАНАС ВС РАСПОЛАЖЕ
  • Представљен и српски дрон који је развијен у Југоимпорту
  • У фебруару или марту 2022-ге Војсци стижу противоклопне ракете „корнет“
  • Александар ВУЧИЋ: Немачку канцеларку Ангелу Меркел сачекало је шест наших мигова, а седми ју је пратио. Имали смо седам мигова у ваздуху, само за Меркел. А имамо их укупно 14. И то мигова 29, а не 21

ПОВОДОМ Дана српског јединства, слободе и националне заставе, Министарство одбране и Војска Србије представили су наоружање и војну опрему у парку Ушће.

Чиме српска армија тренутно располаже увјерио се и председник Србија Александар Вучић.

Заједно са министром одбране Небојшом Стефановићем и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем погледао је војна возила и наоружање, која су и грађани могли да виде до 18 сати.

Вучић се током обиласка информисао о тенковима које Војска Србије има на располагању, а војници су објаснили њихове перформансе.

Открио је и да се очекују противоклопне ракете „корнет”, које су веома важне за војску.

„Све нам долази у фебруару или почетком марта, па да направимо нешто да се види нова опрема”, додао је Вучић.

Нагласио је да је важно да се задрже људи, посебно на Војно-техничком институту.

Упознао се и са модуларном пушком, коју користи Војска Србије.

„Пошто не можемо наше модуларне пушке да поредимо са белгијским и немачким, могу ли чему да служе?, упитао је он, а војници су указали да могу, јер су јако прецизне, и на 600 метара и даље показале се као веома поуздане.

Вучић је казао да га тај одговор много радује и да је од руског министра Шојгуа чуо као једину примедбу да магацин није прозиран како би војник видио колико метака још има, преноси Танјуг.

Предсједник Србије је изјавио да је огромна разлика у опремљености армије данас и прије 10 година.

„Ово нисмо могли ни да сањамо, хеликоптере Х145, Ми-35 све ово, о миговима да и не говорим”, рекао је Вучић приликом обиласка приказа војне опреме на Ушћу.

Пренио је да је њемачку канцеларку Ангелу Меркел, која је прије два дана боравила у Београду, сачекало шест мигова, а седми ју је пратио.

„Имали смо седам мигова у ваздуху, само за Меркел. А имамо их укупно 14. И то мигова 29, не 21. Миг 21 је данас мртвачки сандук. Мигови 29 су оно што је најскупље и најважније”, рекао је Вучић и додао да имамо и 25 хеликоптера више него раније

Додао је да се и даље ради на набавци новог наоружања.

Огромна је разлика тада и данас”, констатовао је Вучић, наводи Танјуг.

Истакао је данас грађани Србије могу бити поносни на своју војску која је одлично опремљена.

На питање, коме је било у интересу и зашто да уништава наоружање и војну опрему Војске Србије, Вучић је казао да смо некада уништавали Стреле, за 200 долара, а да то данас више није случај.

„То што смо уништавали сада имамо више хиљада комада. Ми данас развијамо нашу војску, војно смо неутрални, самостална, независна и слободарска земља која уме да чува себе и не угрожава никога”, подвукао је он.

Предсједнику Србије су током обиласка представници одбрамбене индустрије и војске представили и српски дрон, који је развијен у Југоимпорту.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар