РС и матица

Вучић: Наметање никад није добро, Српска може рачунати на подршку Србије

НАЈАВИО СУСРЕТ СА МИЛОРАДОМ ДОДИКОМ И ВРХОМ СРПСКЕ 4. АВГУСТА У БУСИЈАМА

Фото: Раде Прелић/Танјуг

  • Нагласио да се “плаши да је атмосфера најтежа и најузаврелија од окончања рата и потписивања Дејтонског мировног споразума“
  • „Морамо да покушамо да са Бошњацима изградимо братске односе у будућности. Нисам сигуран да су све изјаве њихових лидера из Сарајева од велике помоћи, али то је већ друга ствар

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је, коментаришући недавну одлуку одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка, да наметање било каквих одлука споља никада добро не може донијети.

Вучић је одговарајући на питање новинара да ли у БиХ пријети озбиљан сукоб изјавио да зна шта се дешава у БиХ.

– Не улазим у све мере и контрамере, то се дешава у другој земљи, али смо обавештени и пратимо све, а оно што је извесно је да не можемо да оставимо Републику Српску у економском и било ком другом погледу без подршке Србије – рекао је Вучић, на конференцији за новинаре у Београду.

Најавио је састанак са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и руководством Републике Српске за 4. август када ће у Бусијама код Београда  бити обиљежена годишњица Олује.

На констатацију новинара да су све оштрији тонови у Сарајеву и да се очекује највеће заоштравање односа у БиХ од завршетка грађанског рата и питање да ли се може избјећи озбиљнији сукоб, Вучић је рекао да се “плаши да атмосфера јесте најтежа и најузаврелија од окончања рата и потписивања Дејтонског мировног споразума“.

– Надам се да сви разумеју да су мир и стабилност приоритет и да морамо да размишљамо о економији и о томе како да живимо заједно – казао је Вучић.

Додао је и да ће изаћи са конкретним приједлозима „како да у будућности водимо дијалог са Бошњацима“.

– Поновићу то, иако сам видео да су многи нападали, да морамо да покушамо да са њима изградимо братске односе у будућности. Нисам сигуран да су све изјаве њихових лидера из Сарајева од велике помоћи, али то је већ друга ствар – рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Навео је да народи морају да у одређеним тренуцима доносе важне историјске одлуке које, како каже, не морају увек да се допадају политичарима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар