РС и матица

Вучић наредио хитну употребу Војске Србије ради заштите грађана Шида од миграната

„ПЕНДАРОВСКИ СЕ ИЗЈАВОМ ДА ПОДЕЛА КОСМЕТА НЕ БИ БИЛА ДОБРА ЖЕЛЕО ДОДВОРИТИ НЕМЦИМА“
  • У  конференцијском разговору са представницима Срба у Црној Гори рекао да ће Србија наставити да и даље помаже очување националног и вјерског идентитета, српског језика и ћириличног писма српског народа у Црној Гори
  • Навео да му није проблем да сједне за сто са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем, као и са било ким другим, али да се плаши да су им позиције супротстављене
  • Нагласио да је овом састанку требало да присуствују Његова светост патријарх српски Иринеј, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, те да ће он бити уприличен када сви укину мјере уведене због вируса корона и када буде могло да се путује по региону

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је да ће Србија поштовати Црну Гору али да ће увијек бити уз свој народ и српску цркву.

Вучић је, послије конференцијског састанка са представницима Срба у Црној Гори, рекао да је сагласан са оцјеном Љиљане Смајловић да оно што ради власт у Црној Гори није ствар тренутка него стратегије, стратешке политике коју неки воде да би се смањио број Срба.

Он је истакао да ће Србија наставити да и даље помаже очување националног и вјерског идентитета, српског језика и ћириличног писма српског народа у Црној Гори.

Вучић је напоменуо да је овом састанку требало да присуствују Његова светост патријарх српски Иринеј, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, те да ће он бити уприличен када сви укину мјере уведене због вируса корона и када буде могло да се путује по региону.

„Изразили су забринутост због хапшења владике будимљанско-никшићког Јоаникија, страх, не у смислу личног него бојазни за будућност српског народа и свеукупну политичку ситуацију у Црној Гори, а ја сам рекао да ће Србија бити уз свој народ, уз српску цркву, поштоваће Црну Гору, али да не може да ћути пред оним што се дешава њеном народу“, рекао је Вучић за Телевизију Прва.

Он је напоменуо да је 2021. године попис у Црној Гори, те да је важно да не нестане српски народ.

Не заборавите, према последњем попису 28,73 посто је Срба у Црној Гори. Како су ствари ишле лоше по српски народ, како је све било окренуто наопачке многи људи су се уплашили и питали зашто би се изјашњавали као Срби“, указао је Вучић.

Вучић је навео и да му није проблем да сједне за сто са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем, као и са било ким другим, али да се плаши да су им позиције супротстављене.

Он је рекао да се предсједник Сјеверне Македоније Стево Пендаровски изјавом да подјела територије Космета не би била добра желио додворити Њемцима јер је министар спољних послова Њемачке ту изјаву дао дан раније.

„Србија, нити ја, то нећемо радити. Када вам кажу `нема никаквих територијалних подела` циљ је да Србија у целини призна Косово као независну државу. Наравно да ја то нећу никада“, поручио је Вучић.

Коментаришући то што се за новац државе од 100 евра за свега неколико дана пријавило више од три и по милиона грађана, Вучић је рекао да је то „новац грађана Србије“ и да људи нису ни „похлепни ни алави“.

Када је ријеч о евентуалном поновном увођењу мјера због вируса корона, Вучић је оцијенио да су се грађани опустили, али да је ситуација данас најбоља када је ријеч о броју заражених.

„До 11.00 часова на 4.844 теста, мислим, да је свега 34 позитивно што је свега 0,75 одсто. Знам да смо имали преминуле у Новом Саду и у Београду, али чекамо Ниш“, рекао је предсједник Ср

Предсједник и врховни командант оружаних снага Александар Вучић наредио је хитну употребу Војске Србије ради заштите безбједности грађана Шида од миграната.

Очекује се да припадници војске ускоро стигну у Шид.

Вучић је наредио јутрос ангажовање војске, ради заштите безбједности и имовине локалног становништва од миграната.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар