РС и матица

Вучић: Наша војска и полиција морају да буду још много снажније

НА ПОЛИГОНИМА „ОРЕШАЦ“ И „ПАСУЉАНСКЕ ЛИВАДЕ“ ОДРЖАВНА ЗДРУЖЕНА ВЈЕЖБА „ОДГОВОР 2021“
  • Александар ВУЧИЋ: Верујем да даљом модернизацијом, опремањем и снажењем армије и полиције можемо превентивно да делујемо и да одвратимо сваког агресора
  • Милорад ДОДИК: Импресивно изгледа приказана способност и опремљеност Војске Србије и полиције на вјежби Одговор 2021. Увијек сам импресиониран достигнућима и умијећима војске и полиције Србије

НА полигону „Орешац“ одржан је први дио вјежбе Војске Србије и полиције под називом „Одговор 2021“, којој су присуствовали предсједник Србије Александар Вучић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Сигнал „сунце“ означио је успјешан крај тактичке вјежбе током које је приказана способност специјалних јединица Војске Србије и полиције за извођење противтерористичке акције и рјешавање `талачке ситуације`.

На полигону „Пасуљанске ливаде“ у наставку вјежбе, којем су такође присуствовали Вучић и Додик, јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а Србије приказале су поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад.

Дејствовале су ловачка и бомбардерска авијација, хеликоптери и артиљеријско-ракетна средства противваздухопловне одбране.

Јединице Копнене војске приказале маневар и ватрено дејство савремених оклопних борбених возила, средстава артиљерије и широк дијапазон пешадијског наоружања.

Извођењу вјежбе „Одговор 2021“ на полигону „Орешац“ присуствовали су и предсједник Владе Србије Ана Брнабић, министар одбране Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, те директор полиције Владимир Ребић.   

Вучић је истакао да је поносан на све што је данас видио на полигонима „Орешац“ и „Пасуљанске ливаде“ током вјежбе „Одговор 2021“ и поручио да ће се наставити улагања у српску армију, јер даљом модернизацијом и опремањем војске и полиције могу да дјелују превентивно и да одврате сваког агресора.

„Веома сам поносан на оно што смо данас видели у Банату и на Пасуљанским ливадама, а видели смо како заједно могу да раде МУП и Министарство одбране, МУП и војска“, рекао је Вучић по завршетку вјежбе.

Примијетио је да су сви импресионирани нечим новим: како „Панцир“ гађа – 5.000 метака од 30 мм у минуту.

„То буквално руши брдо и огромно је појачање за Војску Србије. Видели смо и како туку и на којој удаљености хеликоптери Ми-35 и гама хеликоптери. Жандармнерија је показала одлично умеће“, истакао је Вучић.

Он је поручио да све то показује колико је још улагања потребно у војску и полицију, који ће свакако бити.

„Наша војска и полиција морају да буду још много снажније, да припадници имају боље услове за живот.Верујем да даљом модернизацијом, опремањем и снажењем армије и полиције можемо превентивно да делујемо и да одвратимо сваког агресора“, поручио је Вучић.

Додик је изјавио да импресивно изгледа приказана способност и опремљеност Војске Србије и полиције на вјежби „Одговор 2021“.

„Увијек сам импресиониран достигнућима и умијећима војске и полиције Србије“, рекао је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар