РС и матица

Вучић: Не можемо да затворимо земљу – морамо да покријемо губитке у економији

„МИСЛИЛИ СМО ДА ЋЕ ЛЕТО БИТИ ДРУКЧИЈЕ – ЧЕКА НАС МНОГО ГОРА ЈЕСЕН“
  • „Ако видимо да здравствени систем не може више све да поднесе, увешћемо још јаче мере“
  • „Држава мора да пронађе средину између мјера у заштити здравља људи и интереса економије“

„МИСЛИЛИ смо да ће лето бити другачије и да ћемо моћи да надокнадимо све проблеме, очигледно да је то немогуће, као и свугде у свету. Морамо да се боримо, не можемо да затворимо земљу. Морамо да покријемо губитке у економији“, рекао је предсједник Србије Александар Вучић и оцијенио „да нас чека много гора јесен“.

Предсједник Србије је истакао и да ће се сачекати мало и видјети у ком правцу иде број новозаражених како би се онда донијеле неке нове одлуке.

„Ако видимо да здравствени систем не може више све да поднесе, увешћемо још јаче мере“, поручио је Вучић.

Ношење маски у затвореном простору до даљњег остаје мјера у циљу сузбијања ширења вируса, а о доношењу рестриктивнијих мјера морамо да будемо обазриви, рекао је.

„Здравље људи је најважније, али ће за месец дана куцати на моја врата и питати ‘зашто ми је власник смањио плату, зашто нема довољно струје, горива или угља за зиму, можда зато што га неко није довољно ископао, зашто нема пензија’. . . „, рекао је Вучић за ТВ Пинк одговарајући на питање да ли ће бити донијете нове мјере.

Због тога, истиче, држава мора да пронађе средину између мјера у заштити здравља људи и интереса економије.

Вучић је апеловао на грађане да буду одговорни по питању ношења маски, како нових мјера не би било, те примијетио да већина грађана у протеклом периоду није била одговорна.

Било је и оних, додаје предсједник Србије, који су тражили да се 16 пута тестирају на вирус, док су се они који су били у тешкој ситуацији јављали касно.

„Морамо да имамо меру у свему“, рекао је Вучић.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у Београду, Вучић каже да је она гора него у Новом Пазару, и да је јутрос до 10 сати од укупног броја заражених чак 70 одсто њих из Београда.

„Погоршава се ситуација и у Војводини. . . Што се тиче клиничке слике, и даље су то већином пацијенти са слабијим симптомима, али и даље су стари угрожени, а млади се заражавају највише“, закључио је Вучић.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар