Видео РС и матица

Вучић: Не можемо у наоружавању да пратимо Румунију, али можемо Мађарску и Бугарску

„ВИДИМО КО СА СТРАНЕ НАОРУЖАВА АЛБАНЦЕ НА КиМ И КОЈЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ ТРАЖИ ЦРНА ГОРА“
  • Предсједник Србије рекао ТВ Прва: „Сви брину о себи и знају да више нема јединства, као што га је било када је 19 земаља напало Србију и сви гледају како да се заштите. Да ли ће то бити извор сукоба у будућности… Не смемо да будемо слаби, јер ће увек неко наћи ‘лајбницов разлог’ ако смо лак плен
  • Србија је успела врати косовско питање на велика врата када је за многе то питање већ било завршено. Нико нам никада није нудио разграничење, на жалост, јер је за њих Косово целовито и независно од Србије

ЗАБРИНУТ сам због потенцијалне дестабилизације и ескалације сукоба у региону, али Србија чини све да до тога не дође, истакао је председник Србије Александар Вучић.

„Ја сам увек забринут и радимо све да не дође до дестабилизације у региону. И ова новосадска иницијатива са Албанијом и Северном Македонијом је за нас много важна, јер је то такође и мировна и политичка иницијатива, али и економски важна за нас“, рекао је Вучић гостујући на Првој.

Каже да се наоружавају и Бугарска, Румунија, Мађарска, Хрватска и друге мање земље у складу са својим могућностима.

„Видимо ко са стране наоружава и Албанце на КиМ и које хеликоптере тражи Црна Гора и све то пратимо“, рекао је предсједник Србије.

Додао је да Србије не може да прати Румунију по новцу када је ријеч о наоружавању нити да купује системе које она купује, али да може земље попут Бугарске и Мађарске.

„Морате да размишљате о радарско – електронској борби и ометању, сада све ради на другом нивоу. Зашто се сви наоружавају у свету – више нема једног полицајца у свету, а има много играча“, рекао је Вучић и подсетио на изреку боље бити годзила него бамби.

Казао је да је раније била једна годзила, док их сада има много више у различитим дијеловима свијета и да су поред САД, Кине и Русије, ту и Индија, Турска, афричке земље, Јапан, Индокина…

„Сви брину о себи и знају да више нема јединства, као што га је било када је 19 земаља напало Србију и сви гледају како да се заштите. Да ли ће то бити извор сукоба у будућности… Не смемо да будемо слаби, јер ће увек неко наћи “лајбницов разлог“ ако смо лак плен. Не смемео да будемо бамби и зато се економски снажимо“, нагласио је Вучић.

„Вратили смо косовско питање на велика врата“

Предсједник Србије је рекао да је Србија успјела врати косовско питање на велика врата када је за многе то питање већ било завршено

„Нико нам никада није нудио разграничење, на жалост, јер је за њих Косово целовито и независно од Србије“, рекао је Вучић, поновивши да се сви у региону наоружавају, а да Србија данас много новца издваја за војску.

Вучић се осврнуо и на јучерашњу посјету руског премијера Дмитрија Медведева, који, према његовим ријечима, није могао да препозна Београд.

„Толико је град лепши, толико има лепших фасада, а од оне мочваре имамо сад Београд на води“, истакао је предсједник Србије.

(Танјуг)

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар