РС и матица

Вучић: Неће бити блокаде на Дрини јер Србија неће подржати санкције према свом народу

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ НАКОН СУСРЕТА У БЕОГРАДУ СА СРПСКИМ ЧЛАНОМ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ
  • Додик је недвосмислено рекао да не постоји никакав хир Српске да било коме прави проблеме. Можемо да побеђујемо само ако се договарамо, преговарамо и треба обновити дијалог са свима, да се пронађе излаз из кризе. Молимо их све да решавамо проблеме кроз разговор и дијалог, а санкције доводе само до узавреле атмосфере и пута који није добар
  • Гледаћемо да припремимо заједничку платформу са земљама у региону, али и Русијом, за изградњом гасовода до Бањалуке. А верујем да ће први авиони летети с аеродрома Требиње пре краја 2023. године

СРБИЈА ће се супротставити и бити против било каквих санкција које би неко доносио према Републици Српској, рекао је Александар Вучић, предсједник Србије, послије састанка са Милорадом Додиком, српским чланом Предсједништва БиХ.

Нагласио је да неће бити блокаде на Дрини докле год је он предсједник Србије.

– Додик је недвосмислено рекао да не постоји никакав хир Српске да било коме прави проблеме. Можемо да побеђујемо само ако се договарамо, преговарамо и треба обновити дијалог са свима, да се пронађе излаз из кризе. Молимо их све да решавамо проблеме кроз разговор и дијалог, а санкције доводе само до узавреле атмосфере и пута који није добар. Неће бити блокаде на Дрини, јер Србија никада неће подржати санкције према свом народу – нагласио је Вучић.

Истакао је да су разговорали о свим важним темама у БиХ.

– Говорили смо о конкретним пројектима. Разговарали смо о развоју инфраструктуре и спајању Србије и Српске, до краја године очекујемо потписивање комерцијалног уговора о изградњи ауто-пута до Бијељине, од 18 километара, који ће 90 одсто финансирати Србија. Желимо и изградњу ауто-пута према Сарајеву, и желимо тих 90 километара од Вишеграда до Сарајева да завршимо што прије – додао је Вучић.

Истакао је да тренутна енергетска ситуација пријети великом броју земаља у региону.

– Гледаћемо да припремимо заједничку платформу са земљама у региону, али и Русијом, за изградњом гасовода до Бањалуке – истакао је Вучић.

Вучић је додао, да вјерује да ће први авиони летјети с аеродрома Требиње прије краја 2023. године.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар