РС и матица

Вучић: Нећу одустати од виталних националних и државних интереса

РАЗГОВОРЕ СА ЛАЈЧАКОМ И ЕСКОБАРОМ НАСТАВИО У ПРИСУСТВУ ХИЛА И ЖИОФРЕА
  • Александар ВУЧИЋ Србима на КиМ: „Ниједног секунда, будите уверени, баш онако како сам вам обећао, нећемо одступити ни од наших виталних националних и државних интереса, пре свега од интереса нашег народа, ваше сигурности. Нема одустајања нема предаје»
  • Габријел ЕСКОБАР: «Имали смо тежак и дугачак састанак са председником Вучићем. Ценимо посвећеност председника миру и стабилности. Настављамо даље»

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић, послије састанка са изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и специјалним представником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, поручио је да неће одустати од виталних националних и државних интереса, прије свега интереса и сигурности Срба на КиМ.

Вучић је најавио да ће разговоре са Ескобаром и Лајчаком, којима су присуствовали и амбасадори САД и ЕУ у Србији, Кристофер Хил и Емануел Жиофре, наставити вечерас.

„Имали смо не лаке разговоре са Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром. Настављамо вечерас разговоре после 22 сата по питању КиМ“, пренио је Вучић у видео поруци на Инстаграм профилу „будућностсрбије“.

Истакао је да је његова порука, која се односи прије свега на српски народ на КиМ, да ће увијек чувати и борити се за мир и стабилност.

„Ниједног секунда, будите уверени, баш онако како сам вам обећао, нећемо одступити ни од наших виталних националних и државних интереса, пре свега од интереса нашег народа, ваше сигурности. Нема одустајања нема предаје“, порука је предсједника грађанима.

Лајчак и Ескобар: Тежак састанак, настављамо даље

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и специјални представни САД за Западни Балкан Габријел Ескобар оцијенили су вечерас после сусрета са предсјеником Србије Александром Вучићем да је тај састанак био тежак, али да је представљао одговорну дискусију и да је предсједник Вучић показао посвећеност миру и ставилности.

Мирослав Лајчак је на Твитеру послије сусрета објавио да је састанак са Вучић представљао тешку, али и одговорну дискусију.

“Имао сам тешку али одговорну дискусију са председником Србије. Пренео сам поруке и истакао да сви споразуми постигнути у оквиру дијалога морају да буду спроведени, укључујући и Споразум о слободи кретања из 2011. Наставићемо разговоре касније вечерас“, поручио је Лајчак.

Ескобар, који је заједно са Лајчаком око 17.40 напустио зграду Генералног секретаријата предсједника Републике Србије, рекао је да цијени посвећеност миру српског предсједника Александра Вучића.

„Имали смо тежак и дугачак састанак са председником Вучићем. Ценимо посвећеност председника миру и стабилности. Настављамо даље“, саопштио је Ескобар, а пренијела америчка амбасада на Твитеру.

Вучић се у 17.00 састао са Лајчаком, а затим је одржан трилатерални састанак, уз присуство Ескобара.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар