РС и матица

Вучић: Неки су у СБ УН говорили о „босанским Србима“, то је као кад бисмо ми говорили о „српским Бошњацима“

НАГЛАСИО: ОНИ СУ – СРБИ, УОСТАЛОМ – МИ НЕ ГОВОРИМО О „СРПСКИМ ХРВАТИМА“

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

  • Предсједник Србије присуствовао у Јагодини отварању фабрике њемачке компаније „Фишер аутомотив систем“, у којој ће се производити ауто дијелови и додатна опрема за аутомобиле високе класе. У ту фабрику је уложено 40 милиона евра, имаће 350 запослених, а Вучић је оцијенио да су неки пресуду генералу Младићу користили да би говорили о будућности у којој треба зауставити Србију

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да су неки користили пресуду генералу Ратку Младићу да би говорили о томе како треба зауставити Србију, критиковао је називање Срба у БиХ „босанским Србима“, а за једног од представника из региона у УН је рекао да је говорио пун мржње према Србима.

– Тај човек је све време пун мржње говорио о нашем народу и то о људима који живе у његовој земљи! Да просто не поверујете! Па шта онда да очекујете од тих људи, шта онда тражите од тих људи? – рекао је Вучић новинарима у Јагодини.

Критиковао је називање Срба у БиХ „босанским Србима“ у обраћањима на сједници Савјета безбједности УН.

– Нису то никакви босански, као што не постоје ни хрватски Срби. То су Срби. Јер ни ми не кажемо овде српски Хрвати ни српски Бошњаци. Никад то од мене нисте чули – напоменуо је Вучић.

Он је примјетио да само Срби немају право да буду ни Срби, али да сада иде нова фаза борбе у Бриселу, гдје предстоји наставак преговора о Косову и Метохији.

– Оно што мора да буде стална фаза то је да не размишљамо о сукобима, да одговоримо када смо приморани, да размишљамо о миру, стабилности и да гледамо напред, у будућност и како да отварамо фабрике -“, рекао је Вучић.

Он је оцијенио да су неки пресуду генералу Младићу користили не да би говорили о прошлости, већ да би прије свега говорили о будућности у којој треба да се заустави Србија.

Вучић је истакао да ће нове фабрике бити побједа српског народа и свијест да својим радом, посвећености, марљивошћу и ентузијазмом може да мијења будућност.

– Ако неко мисли да је могуће ићи напред и говорити о помирењу тако што ћете да стигматизујете цео народ, притом неретко заборављајући чињенице и упркос чињеницама, онда у томе нема решења – закључио је Вучић.

Предсједник Србије присуствовао је данас у Јагодини отварању фабрике њемачке компаније „Фишер аутомотив систем“, у којој ће се производити ауто дијелови и додатна опрема за аутомобиле високе класе.

Инвестиција Фишера вриједна је око 40 милиона евра, а у производној хали површине 8.000 квадратних метара радиће 350 запослених. Исти инвеститор најавио је и да би у Јагодини требало да отвори и фабрику типлова.

Та компанија своје фабрике има још у Њемачкој, САД, Кини и Чешкој гдје запошљава око 5.200 радника.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар