РС и матица

Вучић: Нема ничег лепог око Косова што можемо добити и понудити народу – само муке и тешке ствари

„УОПШТЕ НЕЋУ ДА СЕ КРИЈЕМ, А НАРОД ЋЕ ДА ДОНЕСЕ ОДЛУКУ О СВОЈОЈ БУДУЋНОСТИ“
  • „Људи морају бити упознати са свим последицама једне, друге и треће одлуке, али још нисам одлучио шта ћу понудити грађанима. Народ нека каже да ли жели једно, да ли жели друго или треће. Ни иза чега и ни иза кога нећу да се кријем“
  • Предсједник Србије присуствовао заједничкој војно-полицијској вјежби „Заједнички удар 2018″ у Краљеву и рекао: „Никоме не претимо и спремни смо на компромис и на дијалог. Али нисмо спремни, понављам, нисмо и никада нећемо прихватити неке нове Олује, неки нови егзодус и злочине над Србима. На вежби је показано каква би била реакција у случају напада на земљу и народ“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија никога не угрожава али да њене снаге безбједности никоме неће дозволити да држава или њен народ буду угрожени.

„Никоме не претимо и спремни смо на компромис и на дијалог. Али нисмо спремни, понављам, нисмо и никада нећемо прихватити неке нове Олује, неки нови егзодус и злочине над Србима“, рекао је Вучић након што је одржана заједничка војно-полицијска вјежба „Заједнички удар 2018″ у Краљеву.

Предсједник Србије је рекао и да ће са својим приједлогом о трајном рјешењу косовског питања „изаћи пред народ“, који ће онда одлучити о својој будућности.

„Ничег лепог око Косова нема што можемо добити и понудити народу. Само муке и тешке ствари. И све што је тешко, све што је мука, ја ћу изаћи пред народ и рећи мој предлог. Уопште нећу да се кријем, а народ ће да донесе одлуку о својој будућности „, рекао је Вучић.

Вучић је казао да људи морају бити упознати са свим посљедицама једне, друге и треће одлуке, али да још није одлучио шта ће понудити грађанима.

„Народ нека каже да ли жели једно, да ли жели друго или треће. Ни иза чега и ни иза кога нећу да се кријем“, истакао је председник државе.

Вучић је казао да ће одлука о референдуму бити донијета пошто се дође до компромисног решења које није на штету грађана.

„Још смо далео од таквог решења“, казао је Вучић, који је на питање новинара да ли ће бити расписан референдум о трајном рјешењу за Косово одговорио да увијек питају за формалне, а не суштинске ствари.

Предсједник Србије је рекао да је на вјежби показано каква би била реакција у случају напада на земљу и народ и да су заједничке снаге безбједности показале да су спремне да одбране и зауставе свакога ко мисли да то угрози.

„Наставићемо да улажемо у војску и полицију. Видели смо данас нове пушке, шлемове, опто-електронске уређаје, нова возила. И не кажем да је стање добро, јер има још много тога да се уради. Али желим да вам кажем да пре неколико година нисмо имали Ратно ваздухопловство, а крајем ове године имаћемо 14 најмодернијих ловаца 4. генерације, до зуба наоружаних и са новим радарима“, рекао је Вучић.

Он је додао да ће до краја године Војска Србије имати и значајно већи број хеликоптера и захвалио Влади Србије због тога што је обезбиједила средства за унапријеђење одбрамбених способности земље.

„Не треба одговарати на провокације Mесића и Готовине“

Предсједник Србије је изјавио данас да Србија неће и не треба да одговара на провокације бившег хрватског предсједника Стјепана Месића и бившег хашког оптуженика Анте Готовине који су објавили фотографије на којима показују албанског орла као знак подршке фудбалерима из репрезентације Швајцарске.

„Није то никакав проблем за Србију и на то не треба да одговоримо, њихови поступци говоре о њима, а не о нама“, рекао је Вучић новинарима у Краљеву.

Он је казао да је очигледно да су Месић и Готовина „навикли на мржњу“, а да „мржња на крају убије онога ко мрзи“.

„Наше је да бринемо и чувамо своју земљу“, оцијенио је Вучић.

Говорећи о договору Скопља и Атине око имена Македоније, Вучић је рекао да подржава сваку врсту разговора и договора мирним путем, као и да се Србија не мијеша ни у чије унутрашње односе.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар