РС и матица

Вучић: Немам ни један доказ да Русија стоји иза демонстрација

„ВЕЛИКИ БРОЈ ФУНКЦИОНЕРА СПС МЕ НЕ ВОЛИ ЗАТО ШТО НЕ МОГУ ДА КРАДУ“
  • У интервјуу ТВ Пинк навео да су предсједник Француске Емануел Макрон и њемачка канцеларка Ангела Меркел показали огромну заинтересованост за даље преговоре Београда и Приштине претежно због геополитике, али и зато што су свесни да замрзнути конфликт не може бесконачно да се одржава
  • Циљ је да добијемо нешто, да изгубимо најмање што морамо, а да се добије нешто од тога што је изгубљено између 2000. и 2008. године, рекао је Вучић, нагласивши да не жели да говори о преговарачкој позицији Београда зато што то може „наштетити интересима Србије у Европи и у свету
  • Нисам ја њих преварио као они мене 2008. године… Увек сам их узимао у Владу (Србије), иако нисам морао… Ако неко није имао право да се жали онда су то (Шкундрићи), зато што су они пребогати. Дачић је Шкундрићу омогућио да добије пола милиона евра државних пара
  • Нагласио је да разумије зашто је један дио СПС незадовољан: „Велики број функционера СПС мисли да им је Вучић покварио снове, не воле ме зато што не могу да краду. Огромна енергија улаже се против мене или Српске напредне странке. Замислите да уместо 180 имамо 124 посланика…“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић замолио је грађане да се не окупљају како би Србија побиједила корона вирус, а да је сигуран да ће у следећих 20 дана та зараза бити савладана у земљи.

Он је гостујући на ТВ Пинк апеловао на грађане на „дисциплинованост и одговорност“, иако је оцијенио да је на демонстрацијама које су се дешавале током претходних дана окупљало „максимално 4.100 људи“.

„То не звучи опасно, али када рачунате да свако од њих ступа у контакте са другима, то постаје проблем… Болнице су нам препуне, морамо да схватимо да је (КОВИД-19) опасан противник, у питању је врло опасна инфекција. Зато молим људе да верују својој држави и својим лекарима“, рекао је Вучић.

Додао је да се нико није заразио током недавних избора, да је могуће да се неко заразио у кампањи.

Све су мере поштоване, никаквог контакта нисте имали, много боље и чистије у односу на било који други дан када идете у продавницу. Свуда у свету се одржавају избори… Свуда у свим демократским државама морају да се одрже избори… Што се тиче дербија, нисмо имали велики скок, али је била одлична епидемиолошка ситуација“, оцијенио је Вучић.

Предсједник је казао да је поносан како су се представници Србије држали током наставка дијалога Београда и Приштине, као и да Србији предстоји „тешка борба“ од четвртка, у даљим преговорима.

Он је током гостовања на ТВ Пинк навео да су предсједник Француске Емануел Макрон и њемачка канцеларка Ангела Меркел показали „огромну заинтересованост“ за даље преговоре Београда и Приштине претежно „због геополитике“, али и зато што су „свесни да замрзнути конфликт не може бесконачно да се одржава“.

„Никоме нису у интересу сукоби и ратови. Циљ је да добијемо нешто, да изгубимо најмање што морамо, а да се добије нешто од тога што је изгубљено између 2000. и 2008. године“, рекао је Вучић, уз опаску да не жели да даље говори о преговарачкој позицији Београда зато што то може „наштетити интересима Србије у Европи и у свету“.

Рекао је и да је током недавне посјете Паризу Макрон провео четири и по сата у разговору са представником једне релативно мале земље, а да је изгубио 30 секунди објашњавајући демонстрације који се тренутно дешавају у главном граду Србије.

„Данас када споменете Србију у Европи прича се о нередима. Нико не говори како смо имали највећи раст у Европи. То ужасава и наше људе на Косову и у Републици Српској, они стрепе шта ће да се догоди, а (протести) руше и њихову позицију“, оцијенио је Вучић.

На оцјене да није више у добрим односима са Ангелом Меркел, рекао је да никада неће заборавити да је она спасила Србију великих напада и притисака који су долази из Хрватске 2015. године, указао је и на велики број запослених у њемачким фирмама, али и признао да их разликује став према независности Косова.

Вучић је рекао да „неки људи“ који су дошли да „руше“ Народну скупштину током претходних неколико вечери „нису фер“, алудирајући на чланове Социјалистичке партије Србије (СПС), уз напомену да ће та странка од њега добити одговор „за неколико дана или недеља“.

Он је током гостовања на ТВ Пинк навео да ће нова Влада Србије бити формирана „брже него што је очекивао“, пре краја августа, умјесто у септембру, што је мислио да ће бити случај прије протеста.

Предсједник је за саопштење предсједника СПС, који је навео да син високог функционера СПС Петар Шкундрић, који је ухапшен током демонстрација у Београду, није члан СПС, најглупље објашњење које је икада чуо.

Нисам ја њих преварио као они мене 2008. године… Увек сам их узимао у Владу (Србије), иако нисам морао… Ако неко није имао право да се жали онда су то (Шкундрићи), зато што су они пребогати“, рекао је Вучић.

Он је навео и да је Дачић Шкундрићу „омогућио да добије пола милиона евра“ државних пара, као и да „разуме зашто је један део СПС незадовољан“.

„Велики број функционера СПС мисли да им је Вучић покварио снове, не воле ме зато што не могу да краду. Огромна енергија улаже се против мене или Српске напредне странке. Замислите да уместо 180 имамо 124 посланика, колико сам био у праву када сам говорио о томе“, рекао је предсједник.

Вучић је навео да нема ни један доказ да Русија стоји иза демонстрација, али да није срећан „оним што ради“ дио руских, њемачких и америчких медија.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар