РС и матица

Вучић: Невероватно је лицемерје у свету поводом паралеле Косова* са Републиком Српском

„ЋУТЕ И КАД ИМ ПОСТАВИМ ПИТАЊЕ: КАКВЕ ВЕЗЕ ИМА ХУМАНИТАРНА КАТАСТРОФА СА СЕЦЕСИЈОМ?“

Фото: Драган Мујан/nova.rs

  • „Код западних званичника наступи мук када дођу људи из Републике Српске који поставе питање по ком принципу међународног јавног права је Албанцима на КиМ дато право на самоопредјељење, а Срби на дефинисаној међународним уговором територији немају право на то“
  • Открио је да му је „један од највећих државника“ потврдио да је (поводом тог питања)  у праву, али да мора да има прагматичан приступ и да чува Србију: „То је у реду, али вас питам – можете ли да ми наведете принцип по којем неко има право, а неко други нема право. И на то нема никаквог смисленог одговора. Неће га ни бити“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас у Скупштини Србије да Срби не треба да траже правду и смислен одговор на питање како је Албанцима на Косову и Метохији дато право на самоопредјељење, а Срби у Републици Српској, међународним уговором дефинисаној територији, немају то право.

На сједници посвећеној Косову и Метохији, истакао је да од западних званичника не добија одговор на просто питање – какве везе има хуманитарна катастрофа са сецесијом, те је додао да се невјероватно лицемјерје испољи када се постави питање паралеле са Републиком Српском.

„Онда услиједи друго питање, које постављају наши људи из Републике Српске. Ту ћете да видите невјероватно лицемерје. При томе, ми се залажемо за поштовање интегритета БиХ уз поштовање интегритета РС, јер је Српска и уставна и дејтонска категорија у БиХ“, рекао је Вучић.

Истакао је да код западних званичника наступи мук када дођу људи из Републике Српске који поставе питање по ком принципу међународног јавног права је Албанцима на КиМ дато право на самоопредјељење, а Срби на дефинисаној међународним уговором територији немају право на то.

Онда их питам: „Нема проблема, ја сам против тога, не дирам у БиХ, поштујемо је, разумијемо све, и милион сам то пута поновио пред Милорадом Додиком (српским чланом Предсједништва БиХ) и Жељком Цвијановић (предсједницом Републике Српске) и пред свима, али реците ми шта да им одговорим?“, рекао је Вучић.

Казао је да му је „један од највећих државника“ потврдио да је у праву, али да мора да има прагматичан приступ и да чува Србију.

„То је у реду, али вас питам можете ли да ми наведете принцип по којем неко има право, а неко други нема право. И на то нема никаквог смисленог одговора. Неће га ни бити. Зато ми, Срби, не треба да тражимо правду и смислен одговор, јер их нећемо добити“, поновио је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар