РС и матица

Вучић: Нисам сигуран да сам био Беливукова мета, биће и хапшења носилаца власти

„ЗА МЕНЕ ЈЕ ПОХВАЛА КАДА СЕ ХАПСЕ ЉУДИ БЛИСКИ СРПСКОЈ НАПРЕДНОЈ СТРАНЦИ“
  • Ово није обрачун са једном криминалном групом, већ са свим увезеним криминалним групама
  • Приказани снимци и фотографије Небојше Јанковића, бившег припадника 63. падобранске и чувара затвора, који је наводно на импровизованом полигону обучавао припаднике Беливукове групе гађању снајпером
  • Кућа коју је користила Беливукова група била надзирана дроновима и сателитима

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да није сигуран да је био потенцијална мета криминалне групе вође навијача Вељка Беливука, да нема доказе за то, али да су то безбједносне институције „логично закључиле“ на основу анализе контекста и садржаја.

Он је гостујући на ТВ Пинк навео да су у посједу те групе пронађена два снајпера, а да се то оружје користи „само на метама чије обезбјеђење може да вам нанесе значајне губитке“.

У емисији Хит твит приказани су снимци и фотографије Небојше Јанковића, бившег припадника 63. падобранске и чувара затвора, који је наводно на импровизованом полигону обучавао припаднике Беливукове групе гађању снајпером.

„Ни први снајпер (на стадиону ФК Партизан) не би открили да се један криминалац није хвалио тиме… И ове снимке вам је проследио неко из служби или из полиције, које су (Небојшу Јанковића) пратиле када ће да почине тешко кривично дело, а који је све време био под присмотром“, навео је предсједник Србије.

Вучић је најавио да ће се борба против криминалних и коруптивних радњи наставити, а имплицирао је и да ће доћи до хапшења носилаца власти.

Људи су прионули на посао. Народ хоће такву државу која се обрачунава са криминалом, без обзира да ли осумњичени припадају било којој странци… За мене је похвала када се хапсе људи блиски Српској напредној странци“, рекао је Вучић.

„Ухапшен још један убица

Вучић је казао и да су пронађени чврсти докази о лицима која су починила убиства бар тројице људи и да је ухапшен „још један убица“ А.Ш. чији ДНК је пронађен на локацији повезаној са тим убиствима.

Предсједник Србије је казао да за мафију увијек мора да постоји институционална подршка, с којом ће држава морати да се избори, и да је пред Србијом тешка борба против организованог криминала.

„Да ли (смо могли) да (борбу против криминала) урадимо боље и снажније – увијек можете боље и снажније. Ово није обрачун са једном криминалном групом, већ са свим увезеним криминалним групама… Најважније је да се људи осјећају безбедно у својој земљи. Не постоји земља која је искоренила мафијашка убиства, а нама је важно да очистимо улице од наркодилера, од оних који посредно убијају нашу децу“, казао је Вучић.

Додао је и да је било много посла да оперативним радом Србија добије „уши и очи“ унутар криминалног клана, да је кућа у којој је група вође навијача Вељка Беливука била надзирана дроновима и сателитима.

Говорећи о најављеним обрачуном с криминалом, Вучић је навео да Србију чека „много непријатних и тешких ствари“ и „злоупотреба, у смислу вођења (политичке) кампање“.

„И када је (бизнисмен Мирослав) Мишковић био ухапшен, ја сам рекао да ће многи медији водити кампању (против мене), годинама и деценијама. Додуше, то су људи које не бих стављао у исти кош, не би било фер… Видели сте на дан када се (хапшење) догодило, сви су били готово одушевљени, а онда су неки почели да говоре да је све представа, да је у питању обрачун унутар криминалног клана. Нападали су и моју породицу, да (компромитују) све које могу“, рекао је Вучић.

Председник Србије је додао и да сада „нису двехиљадите“, када је могло да се „убија некажњено“, као и да Србија неће дозволити да се свакога дана дешава неколико убистава.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар