РС и матица

Вучић објавио да ће друга влада Ане Брнабић трајати само до предсједничких избора 2022.

ИВИЦА ДАЧИЋ БИЋЕ ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ - СНС УТВРДИО ПЕТ ГЛАВНИХ ЦИЉЕВА НОВЕ ВЛАСТИ
  • Други по реду циљ је борба за интересе Србије на Косову и спремност за разговоре и компромисна рјешења. Трећи је: борба против „оних који су економски прогрес Србије искористили за то да поставе неке нове мреже за успостављење својих система за убијања и пљачку људи“
  • Вучић је као четврти циљ означио – очување независности, војне неутралности и самосталног одлучивања Србије
  • Оцијенио да су „снаге које су против вакцинације, који мисле да је земља равна плоча и подржавају антимигрантску политику, ојачале за 250 одсто“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије и Српске напредне странке (СНС) Алекасндар Вучић изјавио је да ће нова влада Србија бити ограниченог трајања, а сљедећи парламентарни избори биће одржани најкасније 3. априла 2022. године, заједно са предсједничким.    

„Поставили смо питање (на сједници Предсједништва СНС) да ли ћемо све узети сами у своје руке и шта су циљеви. Ми смо данас дефинисали шест основних циљева“, казао је Вучић на конференцији за новинаре након седнице.

Вучић је навео да је договорено пет главних циљева Владе, а први је борба за здравље грађана, односно борба против епидемије корона вируса, што подразумијева изградњу болница, повећање капацитета и изградњу нових клиничких центара.

Друга тачка је борба за интересе Србије на Косову и спремност за разговоре и компромисна рјешења.

Трећи циљ је борба против како је рекао Вучић „оних који су економски прогрес Србије искористили за то да поставе неке нове мреже за успостављење својих система за убијања и пљачку људи“.

Он је додао да су се борбе кланова неких људи који нису грађани Србије преселиле на улице Београда, да су неки помислили да могу да раде шта хоће и да ће „борба против мафије бити бескомпромисна“.

Вучић је додао да је четврти циљ очување независности, војне неутралности и самосталног одлучивања Србије, а пети циљ су убрзане реформе, посебно у области владавине права и европских интеграција.

Вучић је додао да ће постојати ново Министарство за људска права и друштвени дијалог, и да је перманентан дијалог неопходан на свим нивоима, нарочито што су, како је навео „снаге које су против вакцинације, који мисле да је земља равна плоча и подржавају антимигрантску политику, ојачале за 250 одсто“.

Лидер СНС одвојено разговарао са Шапићем и Дачићем

Александар Вучић се одвојено данас састао с Александром Шапићем и Ивицом Дачићем, предјседницима странке СПАС и Социјалистичке партије Србије (СПС).

Вучић је са Шапићем био на ручку у кинеском ресторану, па потом на Инстаграму објавио: „Верујем да блиском сарадњом у будућности можемо много доброг да донесемо Србији“.

Послије разговора са Дачићем на Инстаграму је оцијенио да су „пред Србијом тешки изазови“.

„Свака политичка странка, али и сваки човек, има обавезу да помогне својој земљи. Пријатељства су у политици ретка, али су заједништво и јединствено деловање кључни за добробит Србије. Само уједињена Србија биће снажнија и успешнија“, написао је Вучић.

(Бета)

„Са СПС у измењеном формату – Дачић председник Народне скупштине“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије рекао је и да СНС сама има већину да формира власт.

Открио је да је, поред Ане Брнабић, и сам је учествовао у разговорима са онима који су прешли изборни цензус.

– Имали смо другачија виђења како би требало да буде у будућности. Више сам ја прихватио Дачићеве предлоге, него он моје, и хтели смо да покажемо да је брига о Србији већа од страначких интереса – истакао је Вучић.

Навео је да СНС поштује снагу социјалиста, и да се мора показати и људскости.

– Настављамо да радимо са њима у нешто измјењеном формату – рекао је Вучић.

Навео је и да ће доскорашњи шеф дипломатије Ивица Дачић бити нови предсједник Скупштине Србије.

Странци Александра Шапића припашће једно министарство.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар