РС и матица

Вучић: Од Русије очекујемо отворену подршку поводом намјера Британије

„ДА ЋЕМО БИТИ МНОГО СРЕЋНИ (ПОВОДОМ ОДЛУКЕ О КиМ) – СВАКАКО НЕЋЕМО“
  • Нагласивши да неки од оних који су признали „Косово“ компромис виде као своју вољу и одлуку, предочио: „Пред нама је период од наредних неколико месеци који ће бити свакако одлучујући и тежак за нашу земљу и народ“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да Британци, Американци, Французи и сви други који су признали такозвану независност Косова већ дуго времена раде на томе да се у Савјету безбједности УН не разговара о Косову и Метохији, али је указао на изјаву генералног секретара УН Антонија Гутереша, који је осудио понашање косовске полиције према Марку Ђурићу.

Вучућ је – одговарајући на питања новинара у вези најава да би Британија, када дође на мјесто предсједавајућег СБ УН, могла да тражи затворене сједнице о КиМ или да њих не буде у садашњој форми – навео да неке земље из свог угла мисле да су посао завршиле.

У сваком случају, рекао је Вучић, од Русије очекује отворену подршку по том питању.

Како је оцијенио, Гутереш је показао да је заслужио да буде на челу УН својом непристрашношћу и одговорношћу и подвукао да је то важна вијест јер је заиста осудио понашање косовске полиције и дипринио тиме разрјешењу свега што се десило Косовској Миторвици.

Наша позиција није лака, али наставићемо да се боримо, нагласио је Вучић.

„Пред нама је период од наредних неколико месеци који ће бити свакако одлучујући и тежак за нашу земљу и народ“, упозорио је Вучић.

Како је рекао, очекује такође и велике и значајне притиске, и исткао да ћемо покушати да дођемо до „компромисног решења“, али се, каже, плаши да „многи у свету као компромис виде оно што је њихова воља и одлука“.

„На нама је да не доносимо одлуке на пречац“, рекао је Вучић и додао да ћемо видјети шта се српском народу нуди, да ћемо то сагледати и онда доносити одлуке важне за будућност нашег народа, свакако самостално, истакао је, као и до сада.

„Да ћемо бити много срећни, свакако нећемо“, примијетио је Вучић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар