РС и матица

Вучић: Они у мене снајпер, а ја ћу – врхом оловке у тачку где ће бити нова фабрика

ТАНЈУГ ОДБАЦИО ТВРДЊУ ГЛАВНОГ УРЕДНИКА НИН ДА ЈЕ ОБЈАВИО ЊЕГОВУ ФОТОГРАФИЈУ

Александар Вучић на отварању фабрике у Крагујевцу

  • Александар ВУЧИЋ: Ово није први пут, ово је само преписано из Таблоида Милована Бркића, као и сви текстови, као и комплетно деловање политичких противника. На мети сам снајпера, јер нећу да плаћам рекет мафијашима

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом насловне стране НИН-а, коју је издавач промијенио послије негативних реаговања јавности, да то није први пут да се нешто слично дешава, већ да је ријеч о преписивању таблоида који издаје Милован Бркић.

Осећам се веома добро. Ово није први пут, ово је само преписано из Таблоида, Милована Бркића, као и сви текстови, као и комплетно деловање политичких противника“, рекао је Вучић новинарима у Крагујевцу.

Како је рекао, он је на мети снајпера, јер неће да плаћа рекет мафијашима.

То је само преписивање свих текстова о наменској индустрији и свему што сте могли у том мафијашком гласилу да видите. То што је некада била талог политика и политика муља неки би данас да изнесу као своју званичну политику“, рекао је Вучић.

Додао је ће се сам увијек борити и бранити право сваког да објављује шта жели, али само, како каже, против њега, а не против других људи.

„Немам проблем са тим. А, ја ћу врх оловке да уперим у неки део Србије, где ћемо нову неку фабрику и путеве да градимо“, рекао је Вучић.

Уредник НИН-а Милан Ћулибрк правда се тврдњом да је ријеч о фотографији Танјуга, али агенција то негира.

„То што је НИН објавио на насловној страни није фотографија Танјуга и таква никада није објављена ни у Танјуговом севису, нити у било којем другом медију“, наводи Танјуг.

Прецизирао је да је оно што је НИН објавио је један кадар са оригиналне, Танјугове фотографије, коју је НИН исјекао, фокусирајући се на дио кадра у којем је пушка „уперена“ у предсједника Вучића.

„Са фотографије коју је снимио Танјуг, приликом посјете предсједника Вучића, у друштву Милорада Додика и њихових домаћина, 8. Међународном сајму наоружања и војне опреме у Београду, 27. јуна 2017. године, НИН је исјекао двије трећине садржаја који илуструју амбијент у којем је снимљена, као и остале људе и друго оружје. Ријеч је, дакле, о уклањању двије трећине садржаја, односно фалсификату оригиналне Танјугове фотографије, којим је, нема сумње, промијењен садржај фотографије, а тиме и њена порука. Уредништво НИН-а зна да је то поступак, који је недозвољен у било којем професионалном медију на свету. Неовлашћена и непрофесионална измјена и прерада фотографије, и одстрањивање неких њених дијелова, зове се „кроповање“, што није дозвољено и сматра се повредом оригинала и ауторских права. Дакле, то што Ћулибрк каже да је слика са насловнице већ објављивана, поред осталог, иначе, и на сајту Б92 – није тачно. Објављена је Танјугова оригинална фотографија, која илуструје искључиво вијест о посети председника сајму наоружања“, наведено је из Танјуга.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар