РС и матица

Вучић: Ова зима биће веома хладна, а следећа – поларна за целу Европу

ЕРДОГАН У БЕОГРАДУ: ЗАПАД УКРАЈИНИ ШАЉЕ ОРУЖЈЕ КОЈЕ ЈЕ УГЛАВНОМ ЗА ОТПАД
  • Предсједник Србије на пресс-конференцији са турским лидерома: „Плашим се да (у Украјини) сви ишчекују пораз друге стране, а не компромис. Ако стварно мислите да ћете лако војнички да победите Русију… Нама остаје да се добро спремимо за хладну и поларну зиму“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је данас у Београду у четири ока са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом, о билатералним, регионалним и глобалним питањима.

„Као и увијек до сада, имао сам одличан, пријатељски и отворен разговор са Ердоганом“, навео је Вучић на инстаграм профилу „Будућностстбије“.

„Разменили смо мишљења о свим питањима од значаја за наше две земље, као и о актуелним геополитичким изазовима на регионалном и глобалном плану“, додао је Вучић.

Након састанка двојице лидера, услиједио је пленарни састанак делегација, а затим је потписан низ споразума о сарадњи двије земље.

Предсједници Вучић и Ердоган, након тога, обратили су се медијима.

Предсједник Турске је оцијенио да Запад Украјини шаље оружје које у суштини за отпад.

„Ова зима ће за све нас бити веома хладна, а ако сте пажљиво слушали предсједника Русије Владимира Путина, сљедећа ће бити поларна за цијелу Европу, истакао је Вучић.

Он је на конференцији за штампу са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, на питање како тумачи јутрошњи говор предсједника Русије, који је упозорио да Европу и свијет очекује катастрофа, и како може то да се одрази на нашу земљу, рекао да није стигао да види цијело излагање, али да све очекује хладна зима.

„Нисам могао све да видим од излагања Путина, али ја бих то дефинисао на следећи начин. Ова зима ће за све нас бити веома хладна, а ако сте пажљиво слушали, следећа ће бити поларна за целу Европу“, подвукао је он.

Вучић је рекао и да му се чини да нико не жели рјешење украјинског рата.

„Плашим се да сви ишчекују пораз друге стране, а не компромис. Ако стварно мислите да ћете лако војнички да победите Русију,… Нама остаје да се добро спремимо за хладну и поларну зиму“, указао је он.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар