Главно РС и матица

Вучић: Пензије ће бити повећане од октобра, а плате у јавном сектору – од децембра

ОТКРИО ДА БИ ВРАЋАЊЕ ВОЈНОГ РОКА ОД ШЕСТ МJЕСЕЦИ КОШТАЛО 300 МИЛИОНА ЕВРА
  • „Они који су раније имали високе пензије – 70.000 динара – имаће 78.000 динара, ко је имао 90.000 имаће 99.000 динара, који су имали 30.000 динара гледаћемо да новим повећањем од око пет одсто то дође до 34.000 или 35.000 динара“
  • „Врло је тешко постићи било какав договор СА Приштином. Нисмо близу договора, договора нема… Да смо близу решења – нисмо, много смо далеко… Ако буде дошло до договора обавестићу народ комплетно“
  • „У евентуалном споразуму са Албанцима морамо да знамо да смо сви помало изгубили“, рекао је председник Србије новинарима на Бежанијској коси и открио да ће се наредних дана видети  са Хашимом Тачијем и премијером Албаније Едијем Рамом

ПРЕДСJЕДНИК Србије Александар Вућић најавио је данас да ће пензије бити повећане од октобра ове године.

„Већ 10. новембра добићете веће пензије и то је добра вест за сваког пензионера у Србији“, рекао је Вучић током обиласка Геронтолошког центра Београд на Бежанијској коси и додао да има довољно новца и да није потребан ребаланс буџета.

Он је најавио да ће Закон о смањењу пензија бити укинут у наредних мјесец до мјесец и по дана, а да ће пензије бити повећане и онима који имају ниже пензије.

„Они који су раније имали високе пензије 70.000 динара, имаће 78.000 динара, ко је имао 90.000 имаће 99.000 динара, који су имали 30.000 динара гледаћемо да новим повећањем од око пет одсто то дође до 34.000 или 35.000 динара“, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће плате у јавном сектору бити повећане од децембра.

Вучић је изјавио и да би за увођење војног рока било потребно 300 милиона евра.

Поновио је и данас да Београд и Приштина нису ни близу договора, али да ће обавијестити грађане ако до договора дође и да ће представити тај споразум.

„Врло је тешко постићи било какав договор. Нисмо близу договора, договора нема… Да смо близу решења – нисмо, много смо далеко… Ако буде дошло до договора обавестићу народ комплетно“, рекао је Вучић.

Открио је да ће се наредних дана видејти са Хашимом Тачијем и премијером Албаније Едијем Рамом.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар