РС и матица

Вучић: По платама смо већ претекли Бугарску, гледаћемо да стигнемо и Румунију и Мађарску

ОБИШАО РАДОВЕ НА ОБНОВИ УРГЕНТНОГ ЦЕНТРА КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА СРБИЈЕ
  • „Неко говори о Резолуцији СБ УН 1244, да све мора да буде у складу с тим документом. А јесам ли ја прихватио премештање питања КиМ из УН у ЕУ? Је л’ то неко други пре нас донео одлуку да је Еулекс добродошао, уместо УН? Ја или Јеремић, Ђилас и Тадић?…  Је ли Вучић или било ко од њих уништио СРЈ, дао Црној Гори крила да оде? То су урадили 2006. – Јеремић, Тадић и Ђилас”
  • „Реците народу шта је решење (за КиМ) – да избацимо Албанце? Има их не 1,8 милиона, већ између 1,35 и 1,4 милиона. Ја не могу да будем неодговоран и неозбиљан као други. Ми ћемо наставити да разговарамо, а они, који су уништили земљу, довели је до банкротства, нека причају своје приче”
  • Најавио да ће за седам до осам дана грађани чути за шта је Вук Јеремић добио паре од катарске амбасаде из Њемачке, иако он ћути на ту тему: „Чекали смо да он каже. Гласно ћутање смо добили као одговор. Као и на питање одакле теби Ђиласу 100 милиона евра? Све људе овде са познаницима и породицама да скупимо, не могу да скупе тих 100 милиона евра колико је Ђилас зарадио од 2007. до 2012. године, када је био бог и батина у држави”
  • „Иако нам није омогућено на водимо истрагу на било који начин, сада смо на маленом трагу у случају убиства Оливера Поповића, а они су још од почетка позивали и саслушавали људе са севера, неке и по три сата, с намером да потврде оно што они мисле – да је тај и тај убио Ивановића, али су сваки пут морали да одустану”

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да не види разлог за превремене изборе, али да, ако огроман број људи буде инсистирао на томе и ако каже да ће побијдити – не би искључио могућност да им изађе у сусрет.

Вучић је, након обиласка радова на обнови Ургентног центра Клиничког центра Србије, на питање новинара да ли ће избора бити у марту, као што то тврде странке које планирају да оформе опозициони савез, одговорио: „они знају увек када су избори”.

Указао је да Србија данас има изузетно добро стање, да њена економија напредује озбиљном брзином, да се смањује незапосленост, а плате и пензије расту.

„Данас је просечна плата око 424 евра. Ако поредите 2002. годину, када је просечна плата у Хрватској била на око 700 евра, а у Србији свега 146, смањили смо разлику драстично. Ускоро ће просечна плата у Србији бити око 465 евра. Ми разлику према другим земљама у региону смањујемо не само пропорционално већ и у апсолутним бројкама. Бугарску смо претекли, БиХ, такође, а Албанија и Македонија су иза нас. Гледаћемо да стигнемо и друге, а следећи на реду су Румунија и Мађарска”, рекао је он.

Што се окупљања опозиције тиче, Вучић је подсјетио да ће ускоро бити одржани локални избори у Мајданпеку и да је сигуран да ће тај „десничарски, тајкунски савез са примесама фашизма” однијети убједљиву побједу и моћи да покаже шта су урадили.

„Једини је проблем, недостаје им ситница, а то је да мора народ да гласа за неког од њих”, рекао је он.

О Пацолију, Угљанину: Стефановићу се добро јавило

Људи у Србији не треба да брину за провокације и неодговорне изјаве, попут оних које је изговарао Сулејман Угљанин који је у посјету Санџаку звао Беџета Пацолија, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.

„Потпуно је неважна ствар… ‘Биће проблема, како кажу они, у Санџаку или Рашкој области’. Неће бити никаквих проблема, то су приче за малу децу”, рекао је Вучић, а упитан о оштрим речима Угљанина на рачун Владе Србије, узвраћа:

„Је л то први пут? Он је Расима Љајића оптуживао да је убица, па онда кад је неко рекао, сео, па је било – јој, што се волимо. То је… нећу да говорим ништа. Бошњаке веома поштујемо, боримо се за њих једнако колико и за Србе и за све друге грађане”.

Поручио је да људи не треба да се секирају због тога што изговара Сулејман Угљанин, те да чак мисли да је и реакција државе била претерана на „небитан догађај”.

„Човек је себи правио промоцију, као он је сад ту нешто много важан. Нажалост, успео је у томе. Нит је важан, нити било шта он може да уради, нити то на озбиљан начин може да погоди државу Србију”, додао је Вучић.

Он је позвао критичаре, који су били на власти када је Црна Гора напустила заједничку државу и Косово прогласило једнострану независност, да кажу народу истину да желе да будемо таоци једног проблема, гдје, иначе, немамо никакву контролу.

Они, каже, који су суучествовали у стварању лажне државе Косово сада критикују свако рјешење, критикују њега, као да је он створио тај проблем.

„Неко говори о Резолуцији Савета безбедности УН 1244, да све мора да буде у складу с тим документом. Питам све вас овде и који ме приватно подржавате или не, што нисмо прихватили Резолуцију 1244? Јесам ли то ја прихватио премештање питања КиМ из УН у ЕУ? Је л’ то неко други пре нас донео одлуку да је Еулекс добродошао, уместо УН? Ја или Јеремић, Ђилас и Тадић?”, упитао је Вучић.

Подсјетио је и да у Резолуцији 1244 не пише нигдје Србија, већ СРЈ.

„Је ли Вучић или било ко од њих уништио СРЈ, дао Црној Гори крила да оду. То су урадили 2006. исти ти – Јеремић, Тадић, Ђилас”, указао је Вучић.

Рекао је да објашњава Албанцима ко има континуитет, да се сналази и бори за своју земљу на сваком мјесту.

– Како називати неодговорне људе који су довели до ситуације да Црна Гора хоће да оде, а онда дођете до тога да имате кампању у којој успете да изгубите земљу у којој имате 30 одсто Срба и у којој 60 одсто грађана говори српским језиком. А нигде ни речи о свему томе. Отишла Црна Гора, а за шта сада везујемо КиМ. Отерали смо онда УН у мајчину и рекли ‘добродошла Европо’ да преговара са нама. Поред свега тога, донели су одлуку да упуте кретенско питање Међународном суду правде, којим смо дали легитимизацију албанској независности на КиМ, дали печат ми Срби албанској независности”, објаснио је Вучић.

Казао је да послије тога имамо 30.000 мање Срба, и да протекле двије године дајемо по 500 милиона евра како бисмо се борили за наш народ у покрајини.

„Ви говорите шта је добро решење, за нешто што немамо, што је немогуће да се изборимо”, приметио је он.

Вучић је подјсетио да су 2011. ти исти подигли границе на Брњаку и Јарињу, да су заједничким снагама са Славишом Ристићем из фашистичке странке која туче жену то чинили Јеремић, Ђилас и Тадић.

Подсјетио је да Албанци купују имања око Грачанице, да у Чаглавици имамо свега 20 српских кућа, у Бресју и Косову Пољу ниједну, а у Новом Брду идуће године више нећемо имати већину.

„Реците народу шта и које је по вама једино решење – да избацимо Албанце? Има их не 1,8 милиона, већ између 1,35 и 1,4 милиона. Ја не могу да будем неодговоран и неозбиљан као други. Ми ћемо наставити да разговарамо, а они, који су уништили земљу, довели је до банкротства, нека причају своје приче”, рекао је он.

Вучић је казао да, ако Срби воле преваре, нека изволе…

„Ја нисам варао наш народ никада. Ни када сам најавио да ћемо, када смо смањивали плате и пензије, да ћемо имати највеће пензије и плате икада. Нећу да лажем ни око КиМ, нити око било чега другог”, подвукао је он.

Он је, када је реч о Јеремићу, најавио да ће за седам до осам дана грађани чути за шта је добио паре од катарске амбасаде из Њемачке, иако он ћути на ту тему.

„Чекали смо да он каже. Гласно ћутање смо добили као одговор. Као и на питање одакле теби Ђиласу 100 милиона евра. Све људе овде са познаницима и породицама да скупимо, не могу да скупе тих 100 милиона евра колико је Ђилас зарадио од 2007. до 2012. године, када је био бог и батина у држави”, рекао је Вучић.

Указао је да је тешко супротставити се „тајкунској фамилији партија” која има много новца и медија – Шолакових и Ђиласових медија, као и против тајкуна из Македоније који покушавају да нам уређују земљу.

(Танјуг)

Вучић: Први пут смо на малом трагу у случају убиства Ивановић

ПРВИ пут смо на „маленом трагу” у вези с разријешењем убиства Оливера Ивановића, рекао је данас предсједник Александар Вучић и додао да први пут имамо нека оперативна сазнања о томе, која имају и неке логике.

„Први пут смо на трагу нечему што није нелогично, али, да ли је тачно – то ћемо проверавати”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у КЦС.

Замољен да прокоментарише недавна хапшења више лица, која, према наводима медија, приштинске власти покушавају да повежу с убиством Ивановића, Вучић је рекао да би било неозбиљно да се тако понашају, да он лично једва чека да му тако нешто пошаљу, али да би то био само наставак праксе, коју, како каже, приштинске власти практикују од почетка истраге.

„Иако нам није омогућено на водимо истрагу на било који начин, сад смо на маленом трагу, а они су још од почетак позивали и саслушавали људе са севера, неке и по три сата, с намером да потврде оно што они мисле – да је тај и тај убио Оливера Ивановића, али су сваки пут морали да одустану”, рекао је Вучић.

Како је рекао, не мисли да неко с тим сада хапшењима може да се игра, „толико неозбиљан ваљда није, а увјерен је и даље да ће се, не гарантује када, открити истина.

Додао је још да неке од ухапшених потражује и Србија, а једна од њих је на потјерници због убиства, али је Ивановића.

(Танјуг)

Вучић: Представници Приштине ми сваки пут 50 пута читају одлуку МСП

Предсједник Србије Александар Вучић каже да му представници приштинских привремених институција при сваком сусрету готово с уживањем помињу како смо тражили мишљење од Међународног суда правде у случају косовске независности, што је, поновио је, „закуцало” нашу позицију у даљим напорима за постизање договора.

Навео је да му потез с тражењем мишљења од МСП на сваком састанку помињу и Тачи, Чолаку, Шаља, Кучи, па му још, каже, по 50 пута читају одлуку суда уз поруку – ‘ево ти га твоји Јеремић и Тадић, и тако на сваком састанку… И ми идиоти још се обавежемо да ћемо сваку одлуку МСП, каква год да буде, да прихватимо и сада, кажите ми једну територију, једну земљу која је исто то урадила… Јер, то је свако морао да разуме да судије долазе из земаља које су већински признале независност, 23 од 25 земаља, и да ће судити у име тих земаља и тако је и било, један је само био изузетак”, навео је Вучић.

Па додао:„И још спремили људи саопштење нацији како су победили”.

(Танјуг)

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар