РС и матица

Вучић: Поносан сам на полицију Србије – прелазне владе у Србији неће бити

НАГЛАСИО ДА ПРОТИВ ЊЕГА ПОСТОЈИ 200 ПРИЈЕТЊИ СМРЋУ – „ГАШИЋ ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ЉУДИ У ВЛАСТИ“
  • Говорећи о јучерашњем петом скупу „Србија против насиља“ и захтјевима демонстраната, рекао да су неки захтјеви – попут оставке сада већ бившег министра просвјете Бранка Ружића – већ испуњени, док ће ријалити „Задруга“ бити укинут за два-три дана
  • О свему осталом, како је река, може да разговара са било ким у свако доба дана, али не вјерује да ће разговорати са представницима опозиције јер они не смију да дођу пошто би били оптужени за издају када би разговарали са њим

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је поводом Дана Министарства унутрашњих послова /МУП/ и полиције Србије да је поносан на посао који обавља српска полиција.

Вучић је након смотре јединица, коју је извршио заједно са министром унутрашњих послова Братиславом Гашићем, обиласка Командно-оперативног центра и полагања вијенца код меморијалног зида погинулим припадницима МУП-а, навео да српска полиција има најбоље људе.

– То су људи који су посвећени свом послу, спремни да се ухвате у коштац са свим проблемима и увијек нађу на располагању грађанима. Полицајци су они на које се највише ослањамо и увијек их погледом тражимо – рекао је Вучић у Палати Србија.

Он је најавио да ће људи у МУП-у имати значајно повећање плата до краја године, као и да ће полиција, која и сада има изузетну опрему, бити још опремљенија.

– Наша полиција ускоро ће хеликоптерски бити најбоље опремљена у овом дијелу Европе. Ускоро добијамо и руски хеликоптер за гашење пожара, што ће спасти много живота и имовине – рекао је Вучић.

Одговарајући на новинарска питања, он је истакао да је у акцији прикупљања нелегалног оружја до јутрос предато скоро 68.000 цијеви и минско-експлозивних средстава и више од 2.300.000 метака.

Говорећи о јучерашњем петом скупу „Србија против насиља“ и захтјевима демонстраната, Вучић је рекао да су неки захтјеви попут оставке сада већ бившег министра просвјете Бранка Ружића испуњени, док ће ријалити „Задруга“ бити укинут за два-три дана.

О свему осталом, како је рекао, може да разговара са било ким у свако доба дана, с тим што, како ја навео, не вјерује да ће разговорати са представницима опозиције, јер они не смију да дођу пошто би били оптужени за издају када би разговарали са њим.

– Знам да разговоре нико не жели, јер се они уздају у чудо да некако преузму власт. Сваки дан су им отворена врата на коју год хоће тему да видимо како да поставимо неке оквире у којима би требало да се крећемо сви заједно и да се ујединимо по важним питањима – рекао је Вучић.

Он је поручио да, ако њега питају, никада не би дозволио смјену министра Гашића, јер то, како је навео, није фонтана жеља, као и да је Гашић један од најбољих људи у власти.

Вучић је поновио да прелазне владе неће бити, јер би то била влада „интересних група и разорила би земљу за шест мјесеци“.

Навео је да против њега постоји преко 200 пријетњи смрћу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар