РС и матица

Вучић: Поручено ми је из ЕУ да Србија мора да буде понизнија и скромнија

„ТО МИ ЈЕ ЈЕДАН ЕВРОПСКИ ЗВАНИЧНИК ЛИЧНО РЕКАО НА ЈЕДНОЈ ВЕЧЕРИ“
  • Поводом извјештаја Европског парламента, у којем се помиње и Телеком, рекао: „Шта је ту спорно, снимање серија које су успјешне, или што се на тржишту бори за своје мјесто, што неће да дозволи да припадне и нестане?
  • Упитан о серији „Породица“ на РТС, рекао и ово: „Историјске личности ни у једном тренутку не заслужују карикатурални лик... Боље би било да је прошло 50 година пре него што се сними таква серија... Они су обећали Милошевићу да неће ићи у Хаг, то је чињеница“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је вечерас да му је поручено из ЕУ да Србија мора да буде понизнија и скромнија и да не смије да црта свима колико је успјешна у вакцинацији и стопи привредног раста.

Вучић је на ТВ Пинк казао да му је то један европски званичник лично рекао на једној вечери.

Он је одговарајући на питање о извјештају Европског парламента, истакао да се Србија налази на европском путу, а да је што се извјештаја тиче било смијешно помињање Телекома.

Он пита да ли је, када је ријеч о Телекому, спорно снимање серија које су успјешне, или што се на тржишту бори за своје мјесто, што неће да дозволи да припадне и нестане?

“Не разумем шта је смисао?“, истакао је он.

Што се тиче случаја Јовањице, која се помиње у извјештају, казао је да су донете првостепене пресуде и да очекује да ће ускоро бити донијете коначне.

Када је ријеч о Крику и Црти, који су такође апострофирани, нагласио је да је важно да нико њима не прети, да нико не изговара њихове адресе, бројеве телефона, да могу да раде шта хоће.

“Мислим све најгоре о њима, у лице могу да им кажем колико лажи су изнели, колико су пристрасни. Али, нико не сме да им прети и да их угрожава”, поручио је он.

Вучић је казао да је предсједник свих грађана и да као политички актер има право да одговори на неистине, али да никада неће дозволити да посланици и политичари из његове странке, или других, угрожавају њихову безбједност или право на рад, на информисање или дезинформисање.

“Штампа у Србији је слободна, као што имамо право да одговоримо, али то мора да буде на прави цивилизован начин”, нагласио је он.

Вучић: Поносан сам што никога нисам испоручио у Хаг

Поносан сам на чињеницу што никога нисам изручио трибуналу у Хагу, каже предсједник Србије Александар Вучић.

Вучић је рекао да је трпио притиске и наговоре, али да за вријеме његовог мандата нико неће бити изручен Хашком трибуналу и да је поносан на ту чињеницу.

Говорио је и о серији “Породица” и рекао да би “више волио да су њихове мисли, дилеме и историјске ствари анализиране”.

Предсједник Србије казао је да је боље познавао Ђинђића и Коштуницу него Слободана Милошевића и истакао да нису приказане дилеме које је Ђинђић имао у том тренутку.

“Не желим да се мешам у уметничке слободе”, истакао је Вучић за ТВ Пинк.

Како каже, “реч је о историјским личностима за које мислим да ни у једном тренутку не заслужују карикатурални лик”.

Вучић је напоменуо да мисли да је боље да је прошло 50 година прије него што се сними таква серија.

“Они су обећали Милошевићу да неће ићи у Хаг, то је чињеница”, рекао је.

Такође истиче да “није добро за Србију вадити све што имамо у архивама”.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар