РС и матица

Вучић: Поштовање за бошњачке жртве – увек, подршка резолуцији против Србије – никад

УПОЗОРИО ДА ВЕЋ ТОКОМ ЉЕТА У СРБИЈИ МОЖЕ ДОЋИ ДО ТЕШКОГ ПОГОРШАЊА КОРОНА-СИТУАЦИЈЕ
  • Људи долазе у Београд, не само због вакцина, јер је престоница Србије као Њујорк за регион, космополитски, али српски град. Србија гради добре односе са свима и данас  је најпопуларнија земља у Сјеверној Македонији, у Албанији све боље стоји, као и у БиХ, прије свега због Срба, али и Бошњака, који разумију јер су сити празних прича
  • Решење је да не ратујемо никад. А све што се у Србији наоружавамо служи само да се бранимо, уколико нас неко нападне да можемо да се одбранимо
  • Оцијенио да неки у региону одбацују идеју мини Шенгена јер је сматрају „Вучићевом великосрпском идејом“, иако би од ње сами највише. Па додао: Неко у региону можда може да добије изборе без мржње према Србији, али је то без помињања Србије готово немогуће

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да бројеви заражених од короне расту и да се плаши да ће земљавећ током љета имати тешко погоршање епидемиолошке ситуације.

“Плашим се да ћемо пре јесени имати тешко погоршање, већ на лето”, рекао је Вучић је одговарајући на питања новинара у Специјалној болници за цереброваскуларне болести “Свети Сава”.

Каже да су, бројеви, још увек не тако велики, али да је лоше то што се биљежи њихов пораст, као и да страхује од нових сојева Ковида 19.

Предсједник је казао да ће до 1. септембра бити завршена изградња нове ковид болнице у Новом Саду, као и да Србија тренутно има довољно свих апарата и лијекова.

Рекао је да су му се сви смијали када је Србија набављала лијек за лијечење короне, а да је сада ЕУ донијела одлуку да је ријеч о најбољем лијеку против короне.

Вучић је нагласио да је Србија на вријеме набавила тај лијек као и све друго, због чега сада нема проблеме ни са апаратима, нити лијековима и болничким и људским капацитетима.

Напоменуо је да свако повећање броја заражених и погоршање епидемиолошке ситуације убија економски развој Србије и стопу раста и да се зато веома пажљиво прати нова епидемиолошка ситуација.

На питање да ли је било неопходно организовати конференцију за медије унутар болнице пошто има пуно људи, Вучић је рекао да је он крив због тога и извинио се присутнима и додао да то није конференција већ одговарање на питања новинара, као и да није очекивао да ће доћи толики број медијских екипа.

Зашто сте дошли да ми поставите питање ако сте забринути за своје здравље?”, узвратио је Вучић новинарки која му је поставила питање и додао да то разуме као лицемјерје.

Овде вас има 30 и извините што се не понашамо одговорно, нисам мислио да ће вас бити толико, поручио је Вучић.

Додао је да је прије неки дан у Хали Пионир било између 5.000 и 6.000 људи и да то онда није никоме сметало.

Предсједник Србије рекао је и да од њега неће добити подршку за резолуцију против Србије, али да ће увијек добити поштовање за бошњачке жртве.

Вучић каже да „разуме гњев бошњачког народа због Сребренице“, гдје је нападнут прије неколико година када је био премијер Србије, али и не његово руководство, које га је данима позивало, а када је дошао да се поклони бошњачким жртвама, тамо су на њега гледали као на „смрдљив сир“.

– Онда сам одједном остао сам, један је хтио ногом у главу да ме удари, па ме промашио и ударио у раме. То је била једна ужасна ситуација. Мени је жао тог момка који је покушао да ме удари – рекао је Вучић синоћ ТВ Хепи.

Подсјетио је да су га у Сребреницу више пута позивали да дође Бакир Изетбеговић и тадашњи турски премијер Ахмет Давутоглу, а да након напада органи БиХ нису нашли за сходно да реагују.

Он је рекао да Србија гради добре односе са свима, да је ово данас најпопуларнија земља у Сјеверној Македонији, да у Албанији све боље стоји, као и у БиХ, прије свега због Срба, али и Бошњака, који разумију јер су сити празних прича.

Вучић каже да људи долазе у Београд, не само због вакцина, јер је престоница Србије као Њујорк за регион, космополитски, али српски град.

Он истиче да Србију за десет година види као развијену и успјешну земљу и најснажнију у економском смислу у региону, али и много снажнији регион.

– Решење је да не ратујемо никад. А све што се у Србији наоружавамо служи само да се бранимо, уколико нас неко нападне да можемо да се одбранимо – рекао је Вучић, додајући да Срби данас имају Републику Српску унутар БиХ.

Он је оцијенио да неки у региону одбацују идеју мини Шенгена, јер је сматрају „Вучићевом великосрпском идејом“, иако би они сами највише профитирали од тога.

Вучић наглашава да у региону можда неко може да добије изборе без мржње према Србији, али да је то без помињања Србије готово немогуће.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар