РС и матица

Вучић: Приштина планира општи напад на Север најкасније до 1. октобра

„ЖЕЛЕ ДА ПРОТЕРАЈУ СРБЕ – ДОНЕЛИ СУ ОДЛУКЕ О НОВОЈ ОЛУЈИ“
  • Приштина донијела одлуку да се забране српске личне карте и након 30. септембра укине важење регистарских ознака са именима српских градова
  • Александар ВУЧИЋ: Донели су одлуке које имају једини циљ да протерају Србе са севера, где ће они водећи кампању два месеца да убеде Србе да се региструју под РКС таблицама. Приштина је за ово у потпуности подржана пре свега од Велике Британије и Немачке и других чланица Квинте
  • „Покушавали су да покажу Србима да они не могу да на Косову имају Србију. Када (са Запада) говоре о Украјини, свима су пуна уста територијалног интегритета, а када се помену Повеља УН и Србија, као и Резолуција 1244, многи гледају у даљину као да не разумеју о чему се ради. По Резолуцији 1244 Србија је имала право да договорени број свог особља врати на Косово, а када ће то да буде, да ли на „Куково лето“ као ЗСО?
  • „Ово се дешава, нагласио је предсједник Србије, зато што су они силни, бахати и арогантни, а ми немамо нуклеарно оружје и нафту. Зато мисле да могу Србији да ураде што желе“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је вечерас да су привремене власти у Приштини донијеле одлуке којим желе да протјерају Србе, одлуке о новој Олуји.

Вучић је, на конференцији за штампу послије разговора са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, пренио да је Приштина донијела одлуку да се забране српске личне карте и након 30. септембра укине важење регистарских ознака са именима српских градова.

Како је рекао, сам се обраћа на конференцији за штампу, пошто је најавио Лајчаку шта ће да говори, и није желио госта да доведе у непријатну ситуацију.

„Ми смо увек спремни и били смо увек спремни за дијалог. Неки нису били суштински за дијалог, а имали су подршку западних сила. Ово што се данас променило говори у ком смеру се иде“, подвукао је Вучић.

Он је рекао да је Приштина у случају ове одлуке у потпуности подржана пре свега од Велике Британије и Немачке, и других чланица Квинте.

„Донели су одлуке које имају једини циљ, а то је да протерају Србе са севера, да се направи нова Олуја, где ће они водећи кампању два месеца да убеде Србе да се региструју под РКС таблицама“, нагласио је Вучић.

Примијетио је иронично да ће дијелити летке, као за вријеме Другог свјетског рата, када су нас убјеђивали да смо слободни, иако смо били окупирани.

Указао је да, ако не убеде Србе, онда ће им отимати не само таблице, већ и возила.

Суштина је у томе, да се не лажемо, додао је, да годинама трпимо лажи и представника Квинте и косовко-метохијских Албанаца.

Није ми проблем, каже, што мисле да смо глупи, већ је проблем што мисле да су много паметни. Мисле, када толико очигледно то раде, да не разумијемо шта раде.

„Спалили су десетине наших цркава и манастира и побили десетине људи, а као награду су добили независно Косово, док су се у Београду свађали око фотеља“, рекао је даље и подсетио и на тешку одлуку Међународног суда правде.

Подсјетио је да се 2013. село за сто и добили смо Бриселски споразум.

„Од тог Бриселског споразума Срби су све испунили. Једина ствар коју је Приштина требало да испуни није испуњена. И како је могуће да западна Квинта ћути, а када Срби окаче банер ЗСО, онда идете у затвор“, казао је он.

Указао је да су потом у Приштини ријешили да нас малтретирају са таксама више година, да руше ЦЕФТА, а онда и да упадају специјалци са дугим цијевима на сјевер и поред договора са НАТО да то не смију.

„Онда су се сетили да треба даље да спроводе терор и почели су да причају о реципроцитету. И ту долазимо до највећег лицемерја Запада. Пред изборе су говорили: „Не брините, ми радимо на томе“. Рачунали су да ће ови њихови да ме победе на изборима, али нису могли“, рекао је он.

Указао је да су додатно покушавали да покажу Србима да они не могу да на Косову имају Србију.

Истакао је да Приштину не интересује међународно право, што је, каже, пренио Лајчаку.

„Када говоре о Украјини, свима су пуна уста територијалног интегритета, а када се помене Повеља УН и Србија, као и Резолуција 1244, многи гледају у даљину као да не разумеју о чему се ради“, додао је он.

Подсјетио је и да је Резолуцијом 1244 Србија имала право да договорени број свој особља врати на Косову, те упитао када ће то да буде, да ли на „Куково лето“ као ЗСО.

„Ово се дешава што су они силни, бахати и арогантни, а ми немамо нуклеарно оружје и нафту. Зато мисле да могу Србији да ураде што желе“, нагласио је он.

Вучић је изјавио и да је након посљедње одлуке Приштине, разговарао са представницима Српске листе, који, истиче, неће више да трпе такве ствари.

„Неће више то да трпе, једноставно, неће више да трпе упаде специјалних јединица на север. Неће”, рекао је Вучић у обраћању јавности.

Како је рекао, рок који је Приштина одредила за одлуку о таблицама је 30. септембар, што, истиче, значи да Приштина планира општи напад на Север најкасније до 1. октобра, како год га назвали.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар