РС и матица

Вучић: Притисли су нас уза зид, али нећемо дати да протерају Србе са КиМ – Србија неће седети скрштених руку

НА СКУПУ „СРБИЈА НАДЕ“: „БОРИЋУ СЕ ЗА СВАКИ СЕКУНД МИРА, АЛИ ЋЕМО РЕАГОВАТИ НА ПРВИ НАПАД НА СРБЕ НА СЕВЕРУ“
  • Предсједник Србије поручио да неће бити прелазне владе, већ да ће се власт бирати на изборима
  • „Напади на Српску православну цркву не смеју да се дешавају. Не сме да се руши један од стубова српства, а то је Српска православна црква. Томе морамо да се супроставимо“

САМО снажна и јака Србија може да изађе на крај са проблемима рекао је на скупу „Србија наде“ предсједник Србије Александар Вучић.

– Бескрајно вам хвала што сте у оволиком броју дошли, што вас киша није отерала одавде, колико сте упорни и спремни да се борите за нормалну и пористојну Србију. Молим вас да сви спустите заставе и транспаренте, да погнемо главе и да минутом ћутања одамо пошту свим страдалима у два језива масакра – поручио је Вучић грађанима.

Истакао је да су јединство и заједништво потребнији него икада.

– Желео сам да говорим на другачији начин, а имам и неколико вести. Данас видимо да су представници Квинте ћутали, на ове догађаје на северу Космета. Не могу да опишем поштовање које осећам због ваше истрајаности да будете овде – истакао је Вучић.

Вучић је рекао да су приштинске власти, као да су намјерно чекали да велики број мушкараца дође вечерас у Београд, да нападну да заузму зграде општина у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, док су земље Квинте ћутале.

– Пред нама је најтежи период око Космета, притисли су нас уза зид. Чуваћемо мир, борићу се за сваки секунд мира, али на први напад на Србе на северу, Србија неће седети скрштених руку, нећете протерати Србе – подвукао је Вучић.

Истакао је да ће поводом новонастале ситуације на Косову и Метохији бити одржана сједница Савета за националну безбедност.

Вучић је, говорећи о мјерама након масовних убистава у Београду и околини Младеновца, рекао да је у акцији разоружавања прикупљено више од 50.000 цеви и минско-експозивних средстава.

– Размислите само колико смо живота тиме сачували и спасли. То је важно, да држава предузима мере, увели смо полицајце у школе. Још много тога ћемо морати да урадимо како би се и наставници и деца осећали сигурније – поручио је Вучић.

Поручио је да неће бити прелазне владе, већ да ће се власт бирати на изборима, као и да напади на Српску православну цркву не смију да се дешавају.

– Не сме да се руши један од стубова српства, а то је Српска православна црква. Томе морамо да се супроставимо – рекао је Вучић у обраћању на скупу „Србија наде“ у Београду.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар