Главно РС и матица

Вучић: Путујем у Турску, не морам ни да кажем колико су важни преговори са Ердоганом

„ВРАТА СРБИЈЕ СУ ПОТПУНО ОТВОРЕНА ЗА СВЕ ЉУДЕ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ“
  • Немамо ближег, то што они сви заједно желе да покажу амбасадорима у Подгорици, како су далеко од Србије, како ће не знам шта све да ураде… Ми са тим немамо проблем. Нека кажу и раде шта хоће, ми ћемо овде да будемо увек спремни да сачекамо браћу, пријатеље из Црне Горе за сарадњу

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да Србија жели сарадњу и нормалне односе са Црном Гором, као и да су врата наше земље отворена за све људе из Црне Горе.

Вучић је новинарима, након свечане промоције нових припадника полиције, изјавио да је Србија увијек спремна на сарадњу са Црном Гором.

Немамо ближег, то што они сви заједно желе да покажу амбасадорима у Подгорици, како су далеко од Србије, како ће не знам шта све да ураде… Ми са тим немамо проблем. Нека кажу и раде шта хоће, ми ћемо овде да будемо увек спремни да сачекамо браћу, пријатеље из Црне Горе за сарадњу“, рекао је Вучић.

Навео је да су сва врата Србије у потпуности отворена за све људе из Црне Горе.

Што се тиче преговора у Бриселу, предсједник Србије је поручио да ће Београд у најбољој вјери наставити преговоре са Приштином под окриљем Европске уније.

На питање да ли би Србији одговарало да САД преузму преговоре Београда и Приштине и да ли је недавно у Вашингтону било ријечи о томе, Вучић је рекао да је то веома комплексно, тешко и сложено питање на које данас, како каже, не би одговарао.

Истакао је, међутим, да се преговори и одлуком Уједињених нација воде под окриљем ЕУ.

„И одлуком УН, и нећу да говорим ко је све на то утицао својевремено, преговори се воде под окриљем ЕУ и у најбољој вјери ћемо наставити преговоре под окриљем ЕУ“, рекао је Вучић.

„Данас путујем у Турску, разговараћу са Ердоганом“

Вучић је најавио да данас путује у Турску, гдје ће разговарати са предсједником те земље Реџепом Тајипом Ердоганом.

Не морам да кажем колико су важни разговори са турским предсједником данас“, рекао је предсједник Србије.

(РТС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар