РС и матица

Вучић са Ђукановићем у Јерусалиму: Позиције поводом верског закона веома удаљене

РАЗГОВОР У ВРЕМЕ ВЕЧЕРЕ КОЈУ ЈЕ ПРИРЕДИО ПРЕДСЈЕДНИК ИЗРАЕЛА БИО ДУГ И ТЕЖАК
  • Александар ВУЧИЋ: „Истовремено, разговарали смо као цивилизовани и одговорни људи свесни да Србија и Црна Гора никада не смеју да буду антагонизоване једна другој и да је неопходно да у најкраћем могућем року наставимо разговоре који би водили даљем спуштању тензија и проналажењу решења“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је синоћ у Јерусалиму са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем о, како је изјавио за „Блиц“, о положају српског народа и о недавно усвојеном закону о вјерским слободама, али и већој координацији у будућим наступима пред европским институцијама.

Предсједник је са Ђукановићем разговарао, како је изјавио за Блиц, о положају српског народа и закону о слободи виероисповијести.

Он је пренио да су њихова становишта и позиције веома удаљене, и да по тим питањима није могуће постићи заједнички став.

Додао је да је разговор био дуг, тежак и комплексан.

„Истовремено, разговарали смо као цивилизовани и одговорни људи свесни да Србија и Црна Гора никада не смеју да буду антагонизоване једна другој и да је неопходно да у најкраћем могућем року наставимо разговоре који би водили даљем спуштању тензија и проналажењу решења“, рекао је Вучић.

Додао је да су тема биле и евроинтеграције.

„Говорили смо и о европском путу Србије и Црне Горе и договорили и већу координацију у будућим наступима пред европским институцијама, као и наставак разговора о већој слободи и брзини протока роба, људи, капитала и услуга у нашем региону“, рекао је Вучић.

Вучић је са Ђукановићем разговарао током вечере коју је предсједник Израела приредио за више десетина шефова држава и влада уочи сутрашњег обиљежавања 75. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар