RS i matica

Vučić: Sa kineskim partnerima ćemo napraviti srpski dron „Pegaz“

U BATAJNICI OBJAVIO: ZBOG KORONE ĆEMO SAGRADITI BOLNICU SA 500-1000 KREVETA
  • Naveo da su samo četiri zemlje u Evropi testirale srazmjerno broju stanovnika – više od Srbije:  NJemačka, Austrija, Švajcarska i Italija. Dodao je da je Crna Gora testirala 18 hiljada građana, a to su sve brzi testovi jer nema laboratoriju za PCR. BiH je testirala 97 hiljada, Hrvatska samo 82 hiljade. Bugarska, koja ima isto stanovnika kao Srbija 147 hiljada, a Srbija je testirala 428 hiljada građana
  • Naglasio da je gradonačelnik Paraćina Saša Paunović priznao poraz i da će „zato imati političku budućnost“. Pa dodao: „Narod u Šapcu je odlučio: nema tog ambasadora koji će da spasi vaš lopovluk i kriminal

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su u toku razgovori o pravljenju nove bolnice, koja bi mogla da traje 30 godina.

Vučić je utokom prikaza novih bespilotnih letjelica CH-92A na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici kazao da će situacija sa korona virusom tokom zime biti gora nego tokom ljeta, navodeći da bi ta bolnica imala 500 do 1.000 ležajeva i koristila se kao glavna bolnica za naredne udare korone.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Novom Pazaru, Vučić je naveo da „neko mora da bude kriv za sve“ i da smatra da je on „kriv što nije ostao u zemlji posle izbora“, nego je bio u posjeti Moskvi i Briselu.

Da sam bio tu, sigurno bih ranije uključio vojsku. Mnogo mi je žao zbog toga… Situacija u Pazaru je stabilna i bolja nego juče. Juče je u bolnici bilo 205 osoba, danas 183″, rekao je.

Vučić je rekao i da je u Novom Pazaru juče, nažalost, preminulo pet osoba, a danas dvije.

On je dodao i da je, prema izvještaju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Srbija jedina država kojoj nisu spustili „projekciju i prognozu“.

„To pokazuje da imamo dobre javne finansije i da smo dobar posao u prethodnom periodu uradili“, kazao je Vučić.

Izjavio je i da aktuelni gradonačelnik Šapca i nosilac liste „Nebojša Zelenović-Šabac je naš“ nije u stanju da prizna poraz na lokalnim izborima, a da su neregularnosti na izborima u tom gradu nastale usljed propusta tamošnje gradske izborne komisija, u kojoj Zelenovićeva politička opcija ima većinu.

Naveo da je dosadašnji gradonačelnik Paraćina Saša Paunović priznao poraz i da će „zato imati političku budućnost“.

„Narod u Šapcu je odlučio, nema tog ambasadora koji će da spasi vaš lopovluk i kriminal“, poručio je Vučić.

On je oceijnio i da iz Hrvatske nema odgovora da će Srbija stići Hrvatsku po stopi bruto domaćeg proizvoda.

O aktuelnoj epidemiološkoj situaciji sa korona virusom u Evropi i u regionu je rekao da su „samo četiri zemlje u Evropi testirale srazmjerno broju stanovnika, Nemačka, Austrija Švajcarska i Italija“, dodajući da je „Crna Gora testirala 18 hiljada građana, a to su sve brzi testovi, oni nemaju laboratoriju za PCR“.

„BiH je testirala 97 hiljada, Hrvatska samo 82 hiljada. Bugarska, koja ima isto stanovnika kao Srbija 147 hiljada, a Srbija je testirala 428 hiljada građana“, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao da je dogovoren transfer tehnologija sa kineskim partnerima za izradu domaćeg drona „Pegaz“.

„Srećan sam što je vojska mnogostruko jača u odnosu na pre nekoliko godina“, naveo je Vučić i dodao da ne može da kaže konačnu cijenu kineskih bespilotnih letjelica.

Kazao je da cijene nabavke vojne opreme i od drugih država ne mogu da se iznose u javnost, da „nisu skupe“ i da je izdvojena suma u rangu „jednog dobrog helikoptera“.

(Beta)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar