РС и матица

Вучић: Са Лавровом сам имао дасад најотворенији и најискренији разговор

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ИЗРАЗИО НАДУ ДА ЋЕ СЕ СА ПУТИНОМ СРЕСТИ „ДО КРАЈА 2021.“
  • “Разматрали смо целокупну ситуацију у региону, и са својим страховима, који се тичу позиције наше земље и нашег народа у региону, упознао сам руског министра спољних послова и добио виђање Руске Федерације као одговор, и ако то смем да кажем, важне савете”
  • Радној вечери са шефом руске дипломатије присуствовали и Милорад Додик и Никола Селаковић

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је, након састанка са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом у Предсједништву Србије, да су то били њихови најискренији разговори до сада.

„Поносимо се својом у војном неутралношћу и у складу са тим наставићемо не само да чувамо своју земљу и да је штитимо, већ и да развијамо наше одбрамбене капацитете” поручио је Вучић

Вучић је захвалио Лаврову што је дошао да увелича скуп које Србија организовала поводом 60 година самита Несврстаних, али и за пријатељство и подршку коју Русија пружа нашој земљи.

Истакао је да је разговор са Лавровом био вјероватно најотворенији и најискренији разговор до сада, иако се много година познају.

“Разматрали смо целокупну ситуацију у региону, и са својим страховима, који се тичу позиције наше земље и нашег народа у региону, упознао сам руског министра спољних послова и добио виђање Руске Федерације као одговор, и ако то смем да кажем, важне савете”.

Предсједник Србије изразио је наду да ће се са Владимиром Путином срести до краја 2021-ве.

Изјавио је да ће услиједити радна вечера са Лавровом, на којој ће им се придружити и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Радној вечери присуствује министар спољних послова Никола Селаковић.

Вучић је рекао да ће наздравити гостима за пријатељство и здравље.

Лавров и Додик ће сутра присуствовати скупу поводом 60 година од оснивања Покрета несврстаних.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар