РС и матица

Вучић: Са Запада су нам направили безброј препрека да будемо снажнији, али ће Србија јачати

НА СВЕЧАНОСТИ У БЕОГРАДУ КАДЕТИМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ПРЕДОЧИО: НЕ СМЕМО ДА ПОКАЗУЈЕМО СЛАБОСТ
  • Рекао им: „Ми војску градимо и вас смо школовали да бисте били одвраћајући фактор за сваког ко би помислио да му је Србија лак плен. Зато улажемо више него икада у војску. Је ли нам то довољно и гаранција да ћемо имати боље време – нажалост није“
  • Открио да са Запада Србији не дозвољавају да купује оружје и опрему ни од њега ни на Истоку: „И баш их брига што сваког дана из региона можете да чујете да хоће што слабију Србију и није им проблем што се сви остали наоружавају, него је увек проблем када Србија жели да буде одвраћајући фактор. Само својом снагом, храброшћу и одговорношћу можемо да сачувамо себе, своју земљу и народ“
  • Нагласио: „Ми ћемо наставити да развијамо своју индустрију, да дајемо све од себе да увек будемо своји на своме и да никоме никада не падне напамет да Србију нападе. Бићемо све јачи, верујете ми на ријеч“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је данас на промоцији најмлађих официра Војске Србије у Београду да ће Србија и њена Војска бити све јаче, али и да ће дати све да сачувају мир.

– Тешко вријеме и велико бреме је пред вама. Добро знам са каквим проблемима се Србија суочава данас и који су све изазови пред њом – рекао је Вучић обраћајући се кадетима.

Он је истакао да нема ничег часнијег него бити војник Војске Србије, служити својој отаџбини, али да тај посао неће бити лак, те захвалио најмлађим официрима што им није било тешко да обављају тешке задатке и што су увијек отаџбину стављали испред свега.

– Када сам рекао `тешко време и велико бреме` на вашим плећима, мислим на ситуцију у свету и региону за коју нисмо ни криви ни дужни. Ми војску градимо и вас смо школовали да бисте били одвраћајући фактор за сваког ко би помислио да му је Србија лак плен. Зато улажемо више него икада у војску. Је ли нам то довољно и гаранција да ћемо имати боље време – нажалост није – рекао је Вучић.

Он је истакао да војска треба да зна да увијек и у сваком тренутку мора да буде спремна да заштити и сачува своју земљу и отаџбину.

Према његовим ријечима, Србији није лако да наоружава и опрема своју војску, јер јој са Запада не дозвољавају да купује оружје и опрему на Истоку и обрнуто.

– И баш их брига што сваког дана из региона можете да чујете да хоће што слабију Србију и није им проблем што се сви остали наоружавају, него је увек проблем када Србија жели да буде одвраћајући фактор. Само својом снагом, храброшћу и одговорношћу можемо да сачувамо себе, своју земљу и народ – истакао је Вучић.

Он је рекао да Србија не смије да показује слабост.

– Не смијемо да показујемо да су нас побиједили тиме што су нам направили безброј бирократских препрека да будемо снажнији. Ми ћемо наставити да развијамо своју индустрију, да дајемо све од себе да увек будемо своји на своме и да никоме никада не падне напамет да Србију нападе. Бићемо све јачи, верујете ми на ријеч – поручио је Вучић.

У Београду је данас у присуству предсједника Србије Александра Вучића одржана свечаност поводом промоције најмлађих официра Војске Србије на којој су учествовали и кандидати Министарства унутрашњих послова Републике Српске Зорана Кукрић и Јован Кошарац.

Свечана промоција кадета 143. и 144. класе Војне академије и 9. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије, Универзитета одбране у Београду одржана је испред Дома Народне скупштине Србије, а у прве официрске чинове промовисано је 175 кадета Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије.

Од тог броја, Војну академију завршава 148 кадета и кадеткиња 143. и 144. класе Војне академије, међу којима је 10 из Оружаних снага БиХ и два кадета из МУП Републике Српске, а Медицински факултет ВМА завршава 27 младића и девојака из 9. класе Медицинског факултета ВМА.

До сада су Војну академију завршила три припадника МУП Републике Српске, не рачунајући Зорану и Јована.

Тренутно се на школовању налази девет кандидата, од којих шест на студијском програму Менаџмент у одбрани и три на Интегрисаним академским студијама Војно ваздухопловство.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар