RS i matica

Vučić se u Bijeloj kući sastao sa Tačijem u prisustvu Grenela i O`Brajena

SAGLASILI SE DA PREGOVORI BEOGRADA I PRIŠTINE PO UKLIDANJU TAKSI BUDU NASTAVLJENI
  • Predsednik Srbije rekao da Sjednjene Države nisu tražile nikakav ustupak od Beograda u zamjenu za ukidanje taksi Prištine
  • Najavio nova povlačenja priznanja Kosova* narednih dana i objavio da će Srbija obustaviti diplomatsku akciju rada na povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, ako i kada Albanci prestanu da traže da Srbija prizna Kosovo
PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Bijeloj kući sa Hašimom Tačijem, uz učešće američkih zvaničnika Ričarda Grenela i Roberta OBrajana, saznaje Tanjug.

Vučić, kao i Tači i američki zvaničnici istakli su neophodnost ukidanja taksi i želju da pregovori između Beograda i Prištine odmah po ukidanju taksa budu nastavljeni.

Vučić i Tači nalaze se u Sjedinjenim Državama u odvojenim posjetama.

„U ovom trenutku, do ukidanja taksa, nema razgovora ni o kakvim suštinskim pitanjima”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je ranije danas najavio nova povlačenja priznanja Kosova i poručio da po ukidanju taksi može da se razgovara o tome da li će i kojoj formi dijalog biti nastavljen i o kojim će se temama razgovarati.

On je novinarima rekao da će Srbija obustaviti diplomatsku akciju rada na povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, ako i kada Albanci prestanu da traže da Srbija prizna Kosovo.

„Nemojte da tražite priznanje, mi nećemo da sprovodimo otpriznavanje. Ali, oni to nikada nisu hteli da prihvate“, istakao je Vučić i dodao da Priština smatra da diplomatska akcija Srbije na ubjeđivanju zemalja koje su priznale Kosovo da priznanje povuku „vređa njihovu poziciju nezavisne zemlje“.

„Ako to vređa njihovu poziciju, kako onda traže da mi prekinemo ono što oni rade svaki dan?“, zapitao je Vučić i dodao da ćemo i dalje imati još takvih manjih ili većih uspješnih diplomatskih aktivnosti.

Ponovio je da je Srbija spremna za razgovore, ako Priština ukine takse.

„Kada povuku takse Albanci, spremni smo da govorimo o suštinskim stvarima“, rekao je Vučić novinarima u Vašingtonu.

Vučić je rekao i da Sjednjene Države nisu tražile nikakav ustupak od Srbije u zamjenu za ukidanje taksi Prištine.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar