РС и матица

Вучић: Сирија је доказ да мир морамо чувати мир по сваку цијену

„СРБИЈА ЈЕ МАЛА ЗЕМЉА КОЈЕ НЕ ТРЕБА ДА СЕ МЕША У ИГРЕ ВЕЛИКИХ СИЛА“
  • „Напад на Сирију показао је да политика војне неутралности једина политика која може да се води, јер „политика на страни јачег, не значи да сте на страни морала и правде“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија мала земља, која у игре великих сила не треба да се мијеша и да ракетни напад на Сирију показује колико су важни мир и стабилност.

Упитан да ли напад на Сирију, може да делује дестабилишуће на регион, Вучић је за РТС рекао да не верује да је то могуће.

„Мир и стабилност готово и буквално по сваку цену“, поручио је Вучић и додао да сада треба показати опрез, смиреност, озбиљност и одговорност.

Он је казао да му се чини да је свакоме јасно шта грађани Србије осјећају када је у питању ракетни напад на Сирију и додао да њега и све старије од 18. година подсјећа на „болни период кроз који смо прошли“.

Према његовим ријечима, напад на Сирију показао је да политика војне неутралности једина политика која може да се води, јер „политика на страни јачег, не значи да сте на страни морала и правде“.

„Наша политика војне неутралности, коју је држава Србија установила је таква да ми разумемо своје место у свету, ми смо мали народ, морамо са свима да разговарамо, са свима да имамо партнерски, ако је могуће пријатељски однос, да чувамо своју земљу и да избегавамо сваку могућност за овакав сценарио не само у нашој земљи, већ и у земљама региона“, истакао је Вучић.

Он је оцјенио да је акција у Сирији показала да живимо у свијету који је прожет страховитим сукобима и у којем је могуће да због различитих војних и политичких интереса стварају кризна жаришта.

Према његовим ријечима, атмосфера је „таква каква није била од Другог светског рата“.

„Наше је да из тога извучемо поуке и да земљу позиционирамо на један добар начин, пре свега да обезбедимо сигурност за наше грађане и економски бољитак“, рекао је Вучић.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар