РС и матица

Вучић: Србија ће до краја године добити понуду за КиМ коју неће моћи да прихвати, нити смети да одбије

ОТКРИО ДА ЋЕ ТО БИТИ „АХТИСАРИЈЕВ ПЛАН ПЛУС, ПЛУС“ СА ГАРАНЦИЈАМА УЛАСКА СРБИЈЕ У ЕУ
  • „Сасвим је сигурно да никада нисам прихватао ултиматуме, као што је сигурно да ћу настојати да пронађем најбоље решење за српски народ, али се и трудити да не угрозимо мир и стабилност, и не уводимо Србију у рат
  • „Шта год да буде, могу само да наслућујем шта ће бити иницијатива специјалног изасланика ЕУ… који ће свакако бити човјек близак Берлину. Питаћу народ о томе, као што сам и раније излазио пред народ и као што сам једини послије Добрице Ћосића имао храбрости да изнесем истину о стању на КиМ
  • „Говорили су да сам некоме обећао независно Косово. Видећете да није тако. Вучић никог није лагао, као што сте ви лажови“

СРБИЈА ће до краја ове године у вези Косова и Метохије добити понуду коју неће моћи да прихвати, а не смије да одбије, рекао је предсједник Србије Александар Вучић..

„Ултиматум“ ће бити, како је објаснио за Прву тв, нешто попут – „Ахтисаријев план плус, плус“ у замјену за гаранције за ЕУ.

Вучић предвиђа да ће покушати да кажу да Србија добија гаранције за улазак у ЕУ, али мора да призна Косово, те ће добити и посебан статус за Србе.

Вучић је, у јутарњем програму ТВ Прва, на питање да ли се може очекивати, као што је рекао Душко Ковачевић да ће Србија добити ултиматум, и шта ће урадити одговорио је:

„Видећете. Али, сасвим је сигурно да никада нисам прихватао ултиматуме, као што је сигурно да ћу настојати да пронађем најбоље решење за српски народ, али се и трудити да не угрозимо мир и стабилност, и не уводимо Србију у рат“.

„Уверен сам да ћемо до краја године добити нешто што ћемо тешко моћи да одбијемо, али нећемо моћи ни на прихватимо. Готово сам уверен у то“, казао је он.

Подсетио је да када смо имали шансу да ријешимо косовско питање то нисмо учинили.

„Шта год да буде, могу само да наслућујем шта ће бити иницијатива специјалног изасланика ЕУ“, додао је он указујући да зна ко ће бити на тој функцији, али да не може још да изнесе у јавност, те да ће свакако бити човјек близак Берлину.

Истакао је да ће да пита народ о томе, као што је и раније излазио пред народ и као једини послије Добрице Ћосића имао храбрости да изнесе истину о стању на КиМ.

Међутим, додаје, да нико неће да слуша и прича о томе, а када се каже ајде на мобилизацију, онда нико неће да се одазове.

„Када водите земљу суочавате се са апсолутно немогућом ситуацијом. Трудим се да унапређујем економију, да чувамо мир и стабилност, животе људи, да купујемо време. Ја сам покушао и изашао са планом који су сви разумели а правили се да нису. Нисам желео да идем у детаље, јер сам имао скривене ствари и нисам желео противнике са тим да упознам“, подсјетио је он.

Казао је да нико није хтио то рјешење и да ће сада добити много горе, на које он неће да пристане.

„Говорили су да сам некоме обећао независно Косово. Видећете да то није тако. Вучић никог није лагао, као што сте ви лажови“, рекао је он.

Оцијенио је да то неће бити добро рјешење за српски народ и Србију.

Подсјетио је да је као једини одбио план који је требало 2013. да омогући Косову да уђе у УН.

„Ја сам био тај који је то спречио, а све су велики јунаци који су под притиском попустили. Говорим о 2013.. Део Бриселског споразума је био да пустимо Косово у УН. То сам одбио, као и део о регионалној полицији у складу са Титовим округом па би данас на северу имали већински албанске полицајце“, објаснио је он.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар