РС и матица

Вучић: Србија ће до краја године добити понуду за КиМ коју неће моћи да прихвати, нити смети да одбије

ОТКРИО ДА ЋЕ ТО БИТИ „АХТИСАРИЈЕВ ПЛАН ПЛУС, ПЛУС“ СА ГАРАНЦИЈАМА УЛАСКА СРБИЈЕ У ЕУ
 • „Сасвим је сигурно да никада нисам прихватао ултиматуме, као што је сигурно да ћу настојати да пронађем најбоље решење за српски народ, али се и трудити да не угрозимо мир и стабилност, и не уводимо Србију у рат
 • „Шта год да буде, могу само да наслућујем шта ће бити иницијатива специјалног изасланика ЕУ… који ће свакако бити човјек близак Берлину. Питаћу народ о томе, као што сам и раније излазио пред народ и као што сам једини послије Добрице Ћосића имао храбрости да изнесем истину о стању на КиМ
 • „Говорили су да сам некоме обећао независно Косово. Видећете да није тако. Вучић никог није лагао, као што сте ви лажови“

СРБИЈА ће до краја ове године у вези Косова и Метохије добити понуду коју неће моћи да прихвати, а не смије да одбије, рекао је предсједник Србије Александар Вучић..

„Ултиматум“ ће бити, како је објаснио за Прву тв, нешто попут – „Ахтисаријев план плус, плус“ у замјену за гаранције за ЕУ.

Вучић предвиђа да ће покушати да кажу да Србија добија гаранције за улазак у ЕУ, али мора да призна Косово, те ће добити и посебан статус за Србе.

Вучић је, у јутарњем програму ТВ Прва, на питање да ли се може очекивати, као што је рекао Душко Ковачевић да ће Србија добити ултиматум, и шта ће урадити одговорио је:

„Видећете. Али, сасвим је сигурно да никада нисам прихватао ултиматуме, као што је сигурно да ћу настојати да пронађем најбоље решење за српски народ, али се и трудити да не угрозимо мир и стабилност, и не уводимо Србију у рат“.

„Уверен сам да ћемо до краја године добити нешто што ћемо тешко моћи да одбијемо, али нећемо моћи ни на прихватимо. Готово сам уверен у то“, казао је он.

Подсетио је да када смо имали шансу да ријешимо косовско питање то нисмо учинили.

„Шта год да буде, могу само да наслућујем шта ће бити иницијатива специјалног изасланика ЕУ“, додао је он указујући да зна ко ће бити на тој функцији, али да не може још да изнесе у јавност, те да ће свакако бити човјек близак Берлину.

Истакао је да ће да пита народ о томе, као што је и раније излазио пред народ и као једини послије Добрице Ћосића имао храбрости да изнесе истину о стању на КиМ.

Међутим, додаје, да нико неће да слуша и прича о томе, а када се каже ајде на мобилизацију, онда нико неће да се одазове.

„Када водите земљу суочавате се са апсолутно немогућом ситуацијом. Трудим се да унапређујем економију, да чувамо мир и стабилност, животе људи, да купујемо време. Ја сам покушао и изашао са планом који су сви разумели а правили се да нису. Нисам желео да идем у детаље, јер сам имао скривене ствари и нисам желео противнике са тим да упознам“, подсјетио је он.

Казао је да нико није хтио то рјешење и да ће сада добити много горе, на које он неће да пристане.

„Говорили су да сам некоме обећао независно Косово. Видећете да то није тако. Вучић никог није лагао, као што сте ви лажови“, рекао је он.

Оцијенио је да то неће бити добро рјешење за српски народ и Србију.

Подсјетио је да је као једини одбио план који је требало 2013. да омогући Косову да уђе у УН.

„Ја сам био тај који је то спречио, а све су велики јунаци који су под притиском попустили. Говорим о 2013.. Део Бриселског споразума је био да пустимо Косово у УН. То сам одбио, као и део о регионалној полицији у складу са Титовим округом па би данас на северу имали већински албанске полицајце“, објаснио је он.

1 коментар

 • Па да видимо шта нам овај чувени дародавалац бесплатног сунчања у свако доба дана и ноћи каже:
  – „Ја сам покушао и изашао са планом који су сви разумели а правили се да нису. Нисам желео да идем у детаље, јер сам имао скривене ствари и нисам желео противнике са тим да упознам“.
  Дакле, он КиМ третира као своју личну прћију, не крије да има „скривене ствари“ у плану (мада секунд прије тога каже да су план „сви разумели“, иако је, ето, скривен) и, ево и данас, не мисли да у томе ишта лоше.

  – „Уверен сам да ћемо до краја године добити нешто што ћемо тешко моћи да одбијемо, али нећемо моћи ни на прихватимо“.
  Он, и даље, очигледно, сматра да су Срби некаква безуба, ментално поремећена гомила која се диви оваквим изливима неопјеваних глупости, а за које сам самозвани најбољи студент Правног факултета у историји његовог постојања, и правник без дана радног стажа, написане брошуре и одржаног предавања макар у средњој школи, мисли да је то некаква дубокоумна изјава, коју ће неко још записати у какву књигу и цитирати га и кад тај сакупљач статистике перача прозора у Мериленду више не буде удисао овоземаљаски кисеоник.

  – „.. сасвим је сигурно да никада нисам прихватао ултиматуме, као што је сигурно да ћу настојати да пронађем најбоље решење за српски народ, али се и трудити да не угрозимо мир и стабилност, и не уводимо Србију у рат“.
  Кад се, у средину реченице, стави раставни везник „али“, то сваком свршеном осмогодишњаку значи да други дио реченице, у већој или мањој мјери, противрјечи првој половини. Дакле, кад неко тражи најбоље рјешење, али само по цијену мира, онда се то, у војној терминологији, у најкраћем зове – предаја. Кад себе неко пореди једино са Добрицом Ћосићем, комунистичким „дисидентом“ у кућним папучама и баде мантилу, примарно бољшевиком, потом осредњим писцем, па онда шта остане, онда, тај неко, Космет види искључиво као бреме за теразијске „Србе“, кога се треба ратосиљати, а кад све то на Космету, укључујући и оно у чију се одбрану сав православни и други честити народ у Црној Гори дигао, буде шиптарско, онда ће да кмечи к’о Калимеро да је преварен… са све каријесним задахом.
  Да га не цитирамо даље, и ово је било одвећ доста .. него.. АВ-у је ово та одбрана у последњим данима. Његов ментор и најбољи политички пријатељ Милаш из Подгорице, кога бугојански муфтија никад у животу није ни за шта критиковао, направио је, коначно, као и сваки диктатор, фаталну грешку, након које слиједи само пад у амбис. Сада је прави и Вучић. То је исти профил људи, неписмена, безоблична слузава маса која се одржава на површини попримајући облик суда у коме се нашла, мислећи да ће тако довијека.. док не стигне пред канализациону решетку, мјесто које јој је било зацртано као крајње још на почетку пута. Јер то је судбина говнета.

Кликни овде да поставиш коментар