RS i matica

Vučić: Srbija će do kraja godine dobiti ponudu za KiM koju neće moći da prihvati, niti smeti da odbije

OTKRIO DA ĆE TO BITI „AHTISARIJEV PLAN PLUS, PLUS“ SA GARANCIJAMA ULASKA SRBIJE U EU
 • „Sasvim je sigurno da nikada nisam prihvatao ultimatume, kao što je sigurno da ću nastojati da pronađem najbolje rešenje za srpski narod, ali se i truditi da ne ugrozimo mir i stabilnost, i ne uvodimo Srbiju u rat
 • „Šta god da bude, mogu samo da naslućujem šta će biti inicijativa specijalnog izaslanika EU… koji će svakako biti čovjek blizak Berlinu. Pitaću narod o tome, kao što sam i ranije izlazio pred narod i kao što sam jedini poslije Dobrice Ćosića imao hrabrosti da iznesem istinu o stanju na KiM
 • „Govorili su da sam nekome obećao nezavisno Kosovo. Videćete da nije tako. Vučić nikog nije lagao, kao što ste vi lažovi“

SRBIJA će do kraja ove godine u vezi Kosova i Metohije dobiti ponudu koju neće moći da prihvati, a ne smije da odbije, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić..

„Ultimatum“ će biti, kako je objasnio za Prvu tv, nešto poput – „Ahtisarijev plan plus, plus“ u zamjenu za garancije za EU.

Vučić predviđa da će pokušati da kažu da Srbija dobija garancije za ulazak u EU, ali mora da prizna Kosovo, te će dobiti i poseban status za Srbe.

Vučić je, u jutarnjem programu TV Prva, na pitanje da li se može očekivati, kao što je rekao Duško Kovačević da će Srbija dobiti ultimatum, i šta će uraditi odgovorio je:

„Videćete. Ali, sasvim je sigurno da nikada nisam prihvatao ultimatume, kao što je sigurno da ću nastojati da pronađem najbolje rešenje za srpski narod, ali se i truditi da ne ugrozimo mir i stabilnost, i ne uvodimo Srbiju u rat“.

„Uveren sam da ćemo do kraja godine dobiti nešto što ćemo teško moći da odbijemo, ali nećemo moći ni na prihvatimo. Gotovo sam uveren u to“, kazao je on.

Podsetio je da kada smo imali šansu da riješimo kosovsko pitanje to nismo učinili.

„Šta god da bude, mogu samo da naslućujem šta će biti inicijativa specijalnog izaslanika EU“, dodao je on ukazujući da zna ko će biti na toj funkciji, ali da ne može još da iznese u javnost, te da će svakako biti čovjek blizak Berlinu.

Istakao je da će da pita narod o tome, kao što je i ranije izlazio pred narod i kao jedini poslije Dobrice Ćosića imao hrabrosti da iznese istinu o stanju na KiM.

Međutim, dodaje, da niko neće da sluša i priča o tome, a kada se kaže ajde na mobilizaciju, onda niko neće da se odazove.

„Kada vodite zemlju suočavate se sa apsolutno nemogućom situacijom. Trudim se da unapređujem ekonomiju, da čuvamo mir i stabilnost, živote ljudi, da kupujemo vreme. Ja sam pokušao i izašao sa planom koji su svi razumeli a pravili se da nisu. Nisam želeo da idem u detalje, jer sam imao skrivene stvari i nisam želeo protivnike sa tim da upoznam“, podsjetio je on.

Kazao je da niko nije htio to rješenje i da će sada dobiti mnogo gore, na koje on neće da pristane.

„Govorili su da sam nekome obećao nezavisno Kosovo. Videćete da to nije tako. Vučić nikog nije lagao, kao što ste vi lažovi“, rekao je on.

Ocijenio je da to neće biti dobro rješenje za srpski narod i Srbiju.

Podsjetio je da je kao jedini odbio plan koji je trebalo 2013. da omogući Kosovu da uđe u UN.

„Ja sam bio taj koji je to sprečio, a sve su veliki junaci koji su pod pritiskom popustili. Govorim o 2013.. Deo Briselskog sporazuma je bio da pustimo Kosovo u UN. To sam odbio, kao i deo o regionalnoj policiji u skladu sa Titovim okrugom pa bi danas na severu imali većinski albanske policajce“, objasnio je on.

1 komentar

 • Pa da vidimo šta nam ovaj čuveni darodavalac besplatnog sunčanja u svako doba dana i noći kaže:
  – „Ja sam pokušao i izašao sa planom koji su svi razumeli a pravili se da nisu. Nisam želeo da idem u detalje, jer sam imao skrivene stvari i nisam želeo protivnike sa tim da upoznam“.
  Dakle, on KiM tretira kao svoju ličnu prćiju, ne krije da ima „skrivene stvari“ u planu (mada sekund prije toga kaže da su plan „svi razumeli“, iako je, eto, skriven) i, evo i danas, ne misli da u tome išta loše.

  – „Uveren sam da ćemo do kraja godine dobiti nešto što ćemo teško moći da odbijemo, ali nećemo moći ni na prihvatimo“.
  On, i dalje, očigledno, smatra da su Srbi nekakva bezuba, mentalno poremećena gomila koja se divi ovakvim izlivima neopjevanih gluposti, a za koje sam samozvani najbolji student Pravnog fakulteta u istoriji njegovog postojanja, i pravnik bez dana radnog staža, napisane brošure i održanog predavanja makar u srednjoj školi, misli da je to nekakva dubokoumna izjava, koju će neko još zapisati u kakvu knjigu i citirati ga i kad taj sakupljač statistike perača prozora u Merilendu više ne bude udisao ovozemaljaski kiseonik.

  – „.. sasvim je sigurno da nikada nisam prihvatao ultimatume, kao što je sigurno da ću nastojati da pronađem najbolje rešenje za srpski narod, ali se i truditi da ne ugrozimo mir i stabilnost, i ne uvodimo Srbiju u rat“.
  Kad se, u sredinu rečenice, stavi rastavni veznik „ali“, to svakom svršenom osmogodišnjaku znači da drugi dio rečenice, u većoj ili manjoj mjeri, protivrječi prvoj polovini. Dakle, kad neko traži najbolje rješenje, ali samo po cijenu mira, onda se to, u vojnoj terminologiji, u najkraćem zove – predaja. Kad sebe neko poredi jedino sa Dobricom Ćosićem, komunističkim „disidentom“ u kućnim papučama i bade mantilu, primarno boljševikom, potom osrednjim piscem, pa onda šta ostane, onda, taj neko, Kosmet vidi isključivo kao breme za terazijske „Srbe“, koga se treba ratosiljati, a kad sve to na Kosmetu, uključujući i ono u čiju se odbranu sav pravoslavni i drugi čestiti narod u Crnoj Gori digao, bude šiptarsko, onda će da kmeči k’o Kalimero da je prevaren… sa sve karijesnim zadahom.
  Da ga ne citiramo dalje, i ovo je bilo odveć dosta .. nego.. AV-u je ovo ta odbrana u poslednjim danima. Njegov mentor i najbolji politički prijatelj Milaš iz Podgorice, koga bugojanski muftija nikad u životu nije ni za šta kritikovao, napravio je, konačno, kao i svaki diktator, fatalnu grešku, nakon koje slijedi samo pad u ambis. Sada je pravi i Vučić. To je isti profil ljudi, nepismena, bezoblična sluzava masa koja se održava na površini poprimajući oblik suda u kome se našla, misleći da će tako dovijeka.. dok ne stigne pred kanalizacionu rešetku, mjesto koje joj je bilo zacrtano kao krajnje još na početku puta. Jer to je sudbina govneta.

Klikni ovde da postaviš komentar