РС и матица

Вучић: Србија ће имати адекватан одговор на референдум за уједињење Косова* са Албанијом

УПОЗОРИО ДА ЈЕ „ВЕЛИКА АЛБАНИЈА“ ПРИЈЕТЊА СРБИЈИ, ЕВРОПИ И СВИЈЕТУ

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

  • „Да је неко из Србије тако говорио о неком другом уједињењу на Балкану готово да би нас бомбардовали“
  • Наћи ћемо најбољи модел да имунизујемо Србе на Космету. Србија остаје отворена да помогне и Албанцима, наравно уколико они ту помоћ буду хтјели да прихвате. Србија је послала 8.000 „Фајзер“ вакцина Сјеверној Македонији, јер је њихов премијер Зоран Заев то затражио. Ако нам неко буде тражио из Републике Српске и БиХ – како да одбијемо?“

ПРЕДСЈЕДНИК  Србије Александар Вучић поручио је да је „велика Албанија“ пријетња за Србију, регион, Европу и свијет, али да ће Београд имати адекватан одговор на пријетње из Приштине да ће самопроглашено Косово ићи на референдум за уједињене са Албанијом.

Он је нагласио да би волио да чује одговор Брисела и других на ову пријетњу коју је упутио лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај.

„Да је неко из Србије тако говорио о неком другом уједињењу на Балкану готово да би нас бомбардовали“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре након сједнице Оперативног тима за вакцинацију.

Вучић је рекао да ће Оперативни тим за вакцинацију у координацији са Канцеларијом Владе Србије за Косово и Метохију наћи најбољи модел да имунизује Србе на Космету, а да притом Србија остаје отворена да помогне и Албанцима, наравно уколико они ту помоћ буду хтјели да прихвате, као и осталима.

Он је навео да је Србија послала 8.000 „Фајзер“ вакцина Сјеверној Македонији, јер је њихов премијер Зоран Заев то затражио.

„Ако нам неко буде тражио из Републике Српске и БиХ, како да одбијемо?“, упитао је Вучић.

На питање да ли је било реакције из ЕУ на увоз вакцине кинеске фирме „Синофарм“ у Србију, Вучић је рекао да реакције није било, а да је није ни очекивао.

„Шта да кажу? Што си Вучићу узео кинеску вакцину? Мени је важнији један спасен живот у Србији него то да ме неко похвали или критикује“, рекао је Вучић и навео да он у перспективи очекује велику помоћ ЕУ и да Србија преко Пољске добије 800.000 вакцина „Астразенека“.

Предсједник Вучић каже да до сутра увече очекује да у Србију дође прво 200.000, а потом још 50.000 доза вакцине „Спутњик V„.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар