РС и матица

Вучић: Србија ће од јануара 2022. имати просек плата од 600 евра, Београд – 770-780

„ЈЕДНА ОД ВЕЛИКИХ СИЛА ТРАЖИЋЕ ПОВЛАЧЕЊЕ УНМИК И КФОР СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ“

Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић

  • „Имам велику вест – ММФ је проценио да ће Србија 2021. имати раст БДП од шест одсто. Ова година биће завршена са БДП-ом већим од 50 милијарди евра
  • Предсјендик Србије нагласио да не може да открије која ће земља то тражити и да ће о томе покушати да разговара са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом (са којим би требало да се сретне у Бриселу у понедјељак) како би он својим угледом допринио у западној алијанси до тога не дође

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће једна од великих сила тражити повлачење Кфора и Унмика са КиМ и оцијенио да би то била катастрофа за све нас.

Он је новинарима у касарни „Дедиње” рекао да ће о томе покушати да разговара са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом са којим би требало да се сретне у Бриселу у понедјељак, како би он својим угледом допринио у западној алијанси до тога не дође, преноси Танјуг.

Вучић је рекао и да не може да каже о којој сили је ријеч, али да су у питању обавјештајни подаци из официјелних извора.

Вучић је казао да је сусрет са Столтенбергом од посебног значаја.

Додао је и да је Приштина најавила да ће 100 милиона евра на годишњем нивоу да издваја за војску, што је неупоредиво са Србијом која је на нивоу од двије милијарде евра.

„Нису то упоредиви подаци, не треба да се плашимо, али нам је јасно шта би неко желео да уради”, казао је Вучић.

У касарни „Дедиње” данас је отворен пункт за вакцинацију припадника гарнизона Београд и чланова њихових породица.

Предсједника Србије је око 10 сати испред касарне дочекао почасни строј гарде, а након предатог рапорта, представници Војске Србије упознали су га са процесом вакцинације.

„Мало је боља ситуација ових дана, од како смо рекли оно за 3.000 динара. Имали смо прошле недеље 8.900 нововакцинисаних на дневном нивоу, а сада имамо 23.000 нововакцинисаних”, рекао је Вучић.

Додао је да то, ипак, још није довољно и нагласио да нигдје нису гужве за вакцинацију, преноси Танјуг.

„Чим није пик, људи мисле да није потребно да се вакцинишу. Ту је и милион теорија завере, не можете да верујете шта слушате”, рекао је Вучић.

Министар одбране Небојша Стефановић пренио је да се припадници војске највише вакцинишу „синофарм” вакцином, затим „фајзеровом”, „спуњиком Ве” и на крају „астразенеком”.

„Са овим пунктом ћемо мало растеретити цивилне здравствене установе”, рекао је Стефановић.

Вучић је на то додао да је страшна негативна кампања вођена против „астразенеке”, а да јучерашњи подаци из Велике Британије, гдје није забиљежен ни један смртни случај, а имају десет пута више становника од нас, говоре у прилог овој вакцини.

Имунизацију у касарни „Дедиње” спроводе три тима љекара, а прву дозу вакцине против вируса корона данас ће примити око 160 припадника гарнизона и њихових чланова породице.

Они ће бити вакцинисани цјепивом кинеског произвођача „Синофарм”.

Обиласку пункта присуствују министар одбране Небојша Стефановић, министар здравља Златибор Лончар и начелник Генералштаба ВС Милан Мојсиловић.

 

Јавни дуг Србије неће прећи 60,3 одсто, а онда ћре почети да пада

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да данас има велике вести.

Открио је да је у питању је најновија процена ММФ-а која је невјероватна за Србију.

Обилазећи пункт за вакцинацију припадника гарнизона Београд, Вучић је поручио да је вијест стигла касно синоћ.

Проверите да ли смем да објавим те информације“, казао је присутним сарадницима.

Како је касније навео, ММФ је промијенио процјене раста за Србију.

Променили су на шест посто. Једино сам ја говорио да може и седам посто“, казао је Вучић.

Рекао је да је Србија у 2020. имала минус од 0,9 одсто, по чему је с Литванијом била најбоља у Европи.

Вучић је додао да је ММФ промијенио и процјену за Србију за 2022. годину са 3,8 на 4,5 одсто.

Такође, да је ММФ указао да Србија ове године, упркос огромном улагању у војску и инвестиционе радове, неће имати јавни дуг већи од 60,3 одсто и да ће јавни дуг онда почети да пада.

Вучић је истакао да ће раст БДП-а значити да ће просјечна плата у Србији већ од 1. јануара бити већа од 600 евра, а у Београду преко 770 или 780 евра, као и да ће ова година бити завршена са БДП-ом већим од 50 милијарди евра.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар