РС и матица

Вучић: Србија ће са 10-12 милиона евра помоћи Дубици, Костајници, Невесињу и Дрвару

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ У ДОЊОЈ ГРАДИНИ ПОНОВИО: НОВИХ ЈАСЕНОВАЦА И „ОЛУЈА“ НЕЋЕ БИТИ
  • Наша намера није да показујемо симболично присуство, већ да суштински помогнемо Републици Српској и нашем народуНису веровали ни начелници општина да ћемо да дамо толико. Део ћемо дати у готовини, а део у пројектима. Хоћемо да се види када Србија помаже
  • „Мир је најважнији за српски народ, као и да Србија и Република Српска буду део међународне заједнице. То је залог за будућност наше деце како се Јасеновац више не би поновио

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас у Доњој Градини да достојанствена Србија поручује да се нови Јасеновац и „Олује“ неће поновити, те да су Срби као народ преживјели упркос страдањима.

Не смемо заборавити наше жртве, а тешко је не осетити немоћ пред злочинима и истребљењем који су почињени на овим просторима“, рекао је Вучић у обраћању у Спомен-подручју Доња Градина, гдје је обиљежен Дан сјећања на жртве усташког злочина – геноцида у Независној Држави Хрватској у концентрационом логору Јасеновац.

Он је истакао да је мир најважнији за српски народ, као и да Србија и Република Српска буду дио међународне заједнице.

То је залог за будућност наше деце како се Јасеновац више не би поновио“, поручио је Вучић.

Он сматра да је потребно осудити и злочине почињене у име српског народа.

Предсједник Србије је најавио да ће Србија четири српске општине – три у Републици Српској, једна у Федерацији – са проблемима у буџету, помоћи са 10 до 12 милиона евра.

Наша намера није да показујемо симболично присуство, већ да суштински помогнемо Републици Српској и нашем народу. Милорад Додик је у више наврата тражио да помогнемо и донели смо одлуку, након разговора са људима из Костајнице, Дубице и Невесиња, које припадају Републици Српској и Дрвару из Федерације, да помогнемо у обезбеђивању примарног суфицита у буџетима“, објаснио је Вучић у изјави новинарима након састанка у Козарској Дубици.

Истако је да ће помоћ Србије бити велика:

То је заиста огроман новац и видеће се огромна разлика. Нису веровали ни начелници да ћемо да дајемо толико. Део ћемо дати у готовини, а део у пројектима. Хоћемо да се види када Србија помаже да људи буду задовољни . Наш циљ је да људи остану да живе на својим огњиштима“, поручио је Вучић.

Рекао је да је захвалан Републици Српској што челници без сујете и таштине разговарају и као добри домаћини траже да Србија – ако је у бољој прилици, прије свега око привлачења инвестицијапомогне.

Нама је лакше да креирамо вишак у буџету и остварујемо добре економске резултате“, казао је он.

Предсједавајћи Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас, након састанка предсједника Србије Александра Вучића са начелницима општина Козарска Дубица, Костајница, Невесиње и Дрвар, да је захвалан Србији и Вучићу на континуираној подршци Републици Српској, као и Дрвару и жељи да помогне у рјешавњу свих важних питања.

Додик је новинарима пренио да је на састанку било ријечи о стању у те четири општине, као и да је од Вучића затражио да им помогне, будући да те општине имају системски проблем у вези са финансијама и развојем.

Посебно је указао да постоје проблеми у Козарској Дубици и Костајници, које је недавно задесио и земљотрес.

Захвалан сам предсједнику Вучићу за сву врсту помоћи Републици Спрској, као и Дрвару, који је у Федерацији БиХ, на интересу који исказује и жељи да помогне у рјешавању важних питања“, рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар