РС и матица

Вучић: Србија је друга у Европи по расту у трећем кварталу – само је Мађарска испред нас

ОДБАЦИО ТВРДЊУ НЕКИХ МЕДИЈА ДА ЈЕ У СУКОБУ СА МИНИСТРОМ НЕБОЈШОМ СТЕФАНОВИЋЕМ
  • Признао да је тешко оптужио оца Небојше Стефановића када је рекао да је запослен у ГИМ, додавши да је тако погрешно мислио, али да му је Стефановић потврдио да Бранко Стефановић тамо није ни запослен
  • За узбуњивача из Ваљева Александра Обрадовића рекао да није прави узбуњивач, да га је мајка запослила у Крушику, а да је она – кад је била  смијењена прешла у конкурентску фирму. Додао је да  је Обрадовић своја сазнања изнио „страној држави“ и наставио: „Што сте урушавали нашу наменску, што нисте рекли да исти програм као Крушик имају и две бугарске фабрике које продају мине и гранате па сте хтели да они продају, а Крушик да пропадне?!“
  • Нагласио да ће прави узбуњивач, Лазар Лешњак који је открио афере предсједника београдске општине Стари Град Марка Бастаћа бити заштићен, јер је свједок најтежих кривичних дјела
  • Очекујемо да раст буде 5,4 одсто у последњем кварталу 2019-те и то довољно говори. То значи да брзо напредујемо и то ће људи да осете у новчаницима и џеповима

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић одбацио је наводе неких медија да је афера око трговине оружјем у ствари његов обрачун са министром унутрашњх послова Небојшом Стефановићем.

Он је данас одговарајући на питања новинара послије обиласка Београда на води рекао да је он тешко оптужио оца Небојше Стефановића када је рекао да је запослен у ГИМ-у јер је тако погрешно мислио, али да му је Стефановић потврдио да Бранко Стефановић тамо није ни запослен.

Челницима Савеза за Србију неколико пута је рекао да „престану да лажу“ и поручио да се одлуче да ли је „велики криминал или страначки обрачун“.

„Како вас није срамота да говорите да је у питању криминал, што лажете народ, ако се ми у странци обрачунавамо, што сте убедили народ да је ово велики криминал, како вас није срамота да лажете, кад сами кажете да је интерни партијски обрачун јер бих ја да европеизујем странку, што сте лагали да смо сви у криминалу, како је могуће да то говорите?„, рекао је Вучић и истакао да опозиција „лаже сваки дан по цео дан“.

„Опет питам је ли био криминал или страначки обрачун? Или су они кретени или лажови, трећег нема“, рекао је предсједник Србије.

Додао је да „ако је починио било какав криминал Бранко Стефановић или Небојша Стефановић“ они који то тврде треба да поднесу кривичну пријаву.

На молбу да прокоментарише документ у којем пише да је Бранко Стефановић посетио Крушик у званичној делегацији ГИМ-а 2017. године, Вучић је рекао да то ништа не доказује, и да не зна гдје је био тада Бранко Стефановић “ јер му није ни отац ни мајка“.

За узбуњивача из Ваљева Александра Обрадовића рекао је да није прави узбуњивач, да га је мајка запослила у Крушику, а онда кад је смијењена прешла је у конкурентску фирму, а он је своја сазнања изнио „страној држави“.

„Што сте урушавали нашу наменску, што нисте рекли да исти програм као Крушик имају и две бугарске фабрике које продају мине и гранате па сте хтели да они продају, а Крушик да пропадне“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да опозиција покушава да прикрије своје афере и додао да ће прави узбуњивач, Лазар Лешњак који је открио афере предсједника општине Стари Град Марка Бастаћа бити заштићен, јер је свједок најтежих кривичних дјела.

„Нови парк у Београду на води, најлепши у овом делу Европе“

Предсједник Србије Александар Вучић присуствовао је данас отварању дијела новог Булевара Вудроа Вилсона, Улице Николаја Кравцова и новог Београдског парка у оквиру комплекса Београд на води и оцијенио да је то сада један од најљепших паркова у овом дијелу Европе.

Вучић је тај дио града обишао у пратњи министра финансија Синише Малог, градоначелника Београда Зорана Радојичића, замјеника градоначелника Горана Весића и предсједнице општине Савски венац Ирене Вујовић.

Према његовој оцјени, има још посла који треба да буде обављен али да је он већ сада пресрећан како радови напредују.

„Ово дивно изгледа и свако ко дође видеће најлепши парк у овом делу Европе површине 2,7 хектара површине. Нове булеваре и зграде… Очекујем да за кратко време имамо милион квадрата пословног и стамбеног простора и ово полако постаје најсавременији и најлепши део града“, рекао је.

Додао је да све оно што постоји у великим свјетским метрополама од Икее, преко Старбакса и Буда бара полако стиже у Србију и додао да честита онима који су од почетка вјеровали у тај пројекат.

„Ми ћемо комплетан булевар да отворимо до марта, нека буде и до априла и до маја, и излазиће на Сајам. Рачунам да ће највише радова на шопинг молу да буде готово до тада, да ће бити изграђено 15-16 спратова на торњу који ће бити ‘лендмарк’ за Београд. Ово доноси и привлачи туристе и то није питање укуса него објективног приступа, јер сада долази двоструко више туриста него пре шест или седам година“, рекао је он.

Вучић је рекао да ти радови доприносе подизању грађевинске индустрије, што посљедично повећава и привредни раст.

„Очекујемо да ће раст бити најмање 3,8 одсто, а процена Народне банке Србије од 3,6 одсто мора да буде увек конзервативна. Србија је друга у Европи по расту у трећем кварталу и само је Мађарска испред нас. Очекујемо да раст буде 5,4 одсто у последњем кварталу и то довољно говори. То значи да брзо напредујемо и то ће људи да осете у новчаницима и џеповима“, рекао је он.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар